Derfor stuper PC-salget

KOMMENTAR: Windows 10 har ikke vært noen redning. Heller tvert i mot.

SYNKER MEST: Ifølge IDC er Acer den PC-produsenten som opplevde det største fallet i fjerde kvartal. Apple opplevde derimot en fin vekst i samme periode. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SYNKER MEST: Ifølge IDC er Acer den PC-produsenten som opplevde det største fallet i fjerde kvartal. Apple opplevde derimot en fin vekst i samme periode. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et halvt år har gått siden Microsoft lanserte Windows 10, operativsystemet mange trodde skulle redde PC-industrien etter mageplasket de opplevde med Windows 8. Og hva skjer? Jo, i fjerde kvartal opplevde PC-salget et av sine mest dramatiske fall noensinne, på hele 10,4 prosent sammenlignet mot samme periode året før, ifølge analyseselskapet IDC.

Etter en kortvarig oppbremsing viser salgskurvene altså den samme nedadgående tendensen som de har gjort mer eller mindre sammenhengende de siste årene.

Det kan ikke være særlig moro å være PC-produsent for tiden. Jeg skal spare deg for floskler om at PC-alderen er forbi, men det har aldri vært flere tegn på at den har sett sine beste dager, enn akkurat nå.

Fallet gjelder nemlig nær sagt alle PC-produsentene. Ifølge IDC er det de små PC-produsentene som opplever den største nedgangen, med en samlet tilbakegang på hele 19,7 prosent. Av de fem største er det Acer som stuper mest, med 18,7 prosent.

Jeg tviler på at noen i PC-industrien er forbauset over at lanseringen av Windows 10 ikke har ført til noen boost i salget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.