Derfor trenger du ikke Blu-ray-brenner

KOMMENTAR: Tilbudet av brennere for HD DVD og Blu-ray er ikke akkurat overveldende. Hva skyldes det? Er ikke behovet der?

Publisert
Sist oppdatert

(OPPDATERT, publisert første gang 5.juli 2007) Når det dukker opp ny teknologi er den som regel langt dyrere enn den eksisterende, og i tilfellet Blu-ray og HD DVD er forskjellene formidable. Er det lurere å satse på en ny brenner basert på de nye formatene, eller skal du velge en god gammeldags DVD-brenner? Det spørs selvsagt hva du skal bruke den til.

La oss ta som utgangspunkt at du trenger mye generell lagringsplass, så grovregner vi litt:

Sist vi sjekket kostet en Sony Blu-ray-brenner 7.990 kroner. En typisk DVD-brenner koster 299 for de vanlige, for de som har et eller annet ekstra å fare med må du ut med en hundrelapp ekstra. Du kan altså kjøpe 27 vanlige eller 20 avanserte DVD-brennere for samme pris.

Blu-ray plater for brenning koster 699 for 5 stk, mens de overskrivbare koster 995 for 5 stk. Hver plate har en kapasitet på 25 GB.

50 stk 16x DVD-plater koster fra Verbatim 169 kroner, det blir 235 GB.

Sammenligner vi med en harddisk, får du 125 GB for 7.990 kroner når du velger Blu-ray brenner med plater, mens du må betale 495 kroner for en 160 GB harddisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer