Det beste TV-kortet

Vil du se TV på PC trenger du et TV-kort, og ikke nok med det, du kan også ta opp TV-programmer direkte til harddisk, eller brenne på CD eller DVD. Hvilket skal du velge? Vi har testet mange, her er våre anbefalinger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er spesielt to av de TV-kortene vi har testet som utmerker seg:

Hauppauge WinTV-PVR-350.

Dette kortet har glimrende bildekvalitet, og maskinvare som sørger for enkoding til MPEG2 i sanntid, uten å belaste PC-prosessoren. Fordelen ved dette er at du kan ta opp TV-programmer i bakgrunnen, mens du bruker PCen til helt andre ting. Siden PCen nesten ikke blir belastet, bortsett fra de resursene som går med til å håndtere skriving til harddisk, er det ingen begrensninger i hva du kan gjøre på PCen, uten at det går utover kvaliteten på opptaket.

Progamvaren som fulgte med kortet var også kurant, og redigering av TV-opptak og oppsett av meny for brenning av DVD, var både enkelt og effektivt.

Et par skjønnhetsfeil, som noe tregt kanalskifte og nødvendigheten av litt "håndarbeide" i Windows-registeret for å få et fornuftig opptaksnivå på lyden til tross, dette kortet leverte et svært bra resultat.

WinTV 2000 XP Expert edition

Dette er et rimelig kort, men har likevel mye å by på. Bildekvaliteten er utmerket, og det har intern koblling til lydinngang på hovedkort/lydkort i full stereo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer