Det beste TV-kortet

Vil du se TV på PC trenger du et TV-kort, og ikke nok med det, du kan også ta opp TV-programmer direkte til harddisk, eller brenne på CD eller DVD. Hvilket skal du velge? Vi har testet mange, her er våre anbefalinger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er spesielt to av de TV-kortene vi har testet som utmerker seg:

Det beste TV-kortet


Hauppauge WinTV-PVR-350.

Dette kortet har glimrende bildekvalitet, og maskinvare som sørger for enkoding til MPEG2 i sanntid, uten å belaste PC-prosessoren. Fordelen ved dette er at du kan ta opp TV-programmer i bakgrunnen, mens du bruker PCen til helt andre ting. Siden PCen nesten ikke blir belastet, bortsett fra de resursene som går med til å håndtere skriving til harddisk, er det ingen begrensninger i hva du kan gjøre på PCen, uten at det går utover kvaliteten på opptaket.

Progamvaren som fulgte med kortet var også kurant, og redigering av TV-opptak og oppsett av meny for brenning av DVD, var både enkelt og effektivt.

Et par skjønnhetsfeil, som noe tregt kanalskifte og nødvendigheten av litt "håndarbeide" i Windows-registeret for å få et fornuftig opptaksnivå på lyden til tross, dette kortet leverte et svært bra resultat.

Det beste TV-kortet


WinTV 2000 XP Expert edition

Dette er et rimelig kort, men har likevel mye å by på. Bildekvaliteten er utmerket, og det har intern koblling til lydinngang på hovedkort/lydkort i full stereo.

Programvaren er sollid og løsningen er veldig kjapp på kanalskifte, som i tillegg er støyfri. Kortet har dessuten innganger for annet videoutstyr, som f.eks. VHS-maskin eller analogt videokamera.

Det som er ekstra praktisk er muligheten for å ta opp og brenne TV-program eller video direkte til DVD, uten ventetid, overføring og manøvrering. Sett inn en skrivbar DVD-plate (programmet støtter alle standardene og formatene), og trykk på opptaksknappen. Når programmet er ferdig trykker du på stopp. Etter få sekunder er platen klar til å tas ut av brenneren og kan spilles av i DVD-spilleren i stua. Imponerende.

Det var ingen spesielle svakheter ved dette kortet, men det krever at du har en PC som har nok prosessorkraft. Det kjørte uanstrengt på vår Athlon XP2500+ mens vi gjorde andre ting på PCen.

Hvem selger disse produktene?

Mange lesere kontakter oss og spør hvor de kan kjøpe produkter vi har testet. Dette har vi ingen oversikt over, og man må kontakte distributøren for denne type informasjon. Vi bare tester produktene, og har ingen oversikt over vareutvalget alle steder hvor de selger datautstyr.

Til hovedartikkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer