Det eneste passordet du må huske

Går det surr eller bruker du det samme hver gang? Du kan unngå begge deler.

Nå trenger du ikke å skrive opp alle passordene dine på gule lapper lenger.
Nå trenger du ikke å skrive opp alle passordene dine på gule lapper lenger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forvirret? Vi skal være enige med deg om at overskrift og ingress er noe motsigende, men hvis du leser videre, skal vi prøve å klare opp.

Vi skrev i går om hvor lett det er å cracke passordet ditt - selv passord på 7-8 tegn med både tall og bokstaver er lett å cracke på sekunder med en middels god PC i dag.

Dog er det selvsagt ikke bare-bare å bytte ut alle passordene sine med lange og avanserte passord - det blir veldig mye å huske på for en som må tenke seg om to ganger før han taster PIN-koden sin på Rema, for å si det sånn.

Nettopp derfor finnes løsninger som dagens program, LastPass. Lastpass er en såkalt password manager som hjelper deg å holde rede på passordene dine, så lenge du klarer å huske ETT passord.

Gratis for alle plattformer

I motsetning til 1password, som ble nevnt i denne artikkelen, er LastPass fullstendig gratis, og det er også kompatibelt med både Windows, OSX og Linux.

I tillegg har det muligheten for å logge inn via web (noe 1password kun har for utvalgte beta-brukere foreløpig) slik at du kan finne passordene dine selv om du bruker en maskin der du ikke har installert LastPass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer