Det handler om å tørre

KOMMENTAR: Hva hadde Apple vært uten Steve Jobs?

Steve Jobs hadde en uvanlig god teft for hva folk ønsket seg. Her fra lanseringen av iPad i januar i fjor. Foto: Apple
Steve Jobs hadde en uvanlig god teft for hva folk ønsket seg. Her fra lanseringen av iPad i januar i fjor. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg åpnet Twitter på mobilen min i morges, stod meldingene om tidligere Apple-sjef Steve Jobs' bortgang i kø. De kom ikke bare fra teknologikilder, men også fra kunstnere, samfunnsdebattanter, barndomskompiser og statsoverhoder. At Jobs var et globalt teknologiikon for vår tid, er hevet over en hver tvil.

Jobs grunnla Apple i 1976, men det er først og fremst hans siste periode i selskapet - fra 1996 og fram til han nylig gikk av som leder på grunn av kreftsykdommen, han vil bli husket for. I denne perioden løftet han Apple fra å være på kanten av stupet, til å bli verdens kanskje aller sterkeste merkenavn.

Han var kjent for å være egenrådig og ikke alltid like enkel å jobbe sammen med. Han var definitivt ikke typen som likte kompromisser, men en perfeksjonist som aldri godtok hasteløsninger. Enten skulle ting fungere perfekt, eller så fikk det være. Dette, kombinert med en unik teft for hva kundene ønsket seg, har gitt oss paradigmeskiftere som iPod, iPhone og iPad - produkter som først og fremst gjorde at avansert teknologi plutselig ble veldig enkel å bruke.

Jobs og Apple fokuserte på brukeropplevelsen, der mange av konkurrentene først og fremst tenkte teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer