Usikre trådløse nettverk

Det hjelper ikke lenger å bytte passord

Nå har de klart å knekke sikkerhetssystemet de aller fleste bruker.

USIKKER: Verken denne eller andre trådløse rutere er sikre lenger, etter at belgiske hackere skal ha klart å bryte WPA2-standarden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
USIKKER: Verken denne eller andre trådløse rutere er sikre lenger, etter at belgiske hackere skal ha klart å bryte WPA2-standarden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Belgiske hackere skal ha klart å bryte sikkerhetssystemet de aller fleste av oss bruker på den trådløse ruteren hjemme. Dette melder både NRK, The Guardian, The Verge og mange andre nyhetsnettsteder i dag.

I gamle dager beskyttet vi det trådløse nettet vårt med noe som het WEP (Wired Equivalent Privacy). Så gikk vi over til WPA ( Wi-Fi Protected Access ), og i de aller fleste tilfeller en variant som heter WPA2.

Forskjellen er at mens WEP bruker en fast sikkerhetsnøkkel, blir nøklene endret hele tiden med WPA. Dette skulle gjøre det betydelig vanskeligere for datasnokere/hackere å klare å lese/knekke sikkerhetsnøkkelen for å komme seg inn på det trådløse nettverket.

La ut oppskriften i dag

Helt fram til i dag. For nå hevder Mathy Vanhoef og Frank Piessens ved Leuven-universitetet i Belgia og en rekke andre forskerkolleger i Europa at de har klart å vise hvordan WPA2 kan knekkes.

Angrepene kalles Key Reinstallation Attacks - betegnende nok forkortet til KRACK (crack er betegnelsen som brukes på knekking av sikkerhet i datautstyr).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer