Midjourney:

Det kuleste på nettet akkurat nå

Vi kan ikke huske sist vi ble så imponerte.

BESKRIV BILDET: Og boom, så får du servert et bilde generert av kunstig intelligens. Foto: Pål Joakim Pollen
BESKRIV BILDET: Og boom, så får du servert et bilde generert av kunstig intelligens. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye spennende innenfor kunstig intelligens for tiden, og blant det hotteste på nettet akkurat nå er tjenester som kan generere troverdige bilder basert på en beskrivelse man selv skriver inn.

Blant de mest populære finner vi Dall·E 2 fra OpenAI (grunnlagt blant annet av Elon Musk) og Midjourney, som blant annet ble brukt til å lage coverbildet til juni-utgaven av magasinet The Economist.

Google har også vist glimt av sin Imagen-teknologi, men den er, i hvert fall foreløpig, ikke gjort tilgjengelig for publikum.

«Tegner» det du ber om

Mens Dall·E 2 er i lukket beta der man må «står i kø» for å få invitasjon (vi venter fortsatt på vår), er Midjourney i åpen beta slik at alle som vil kan prøve.

Vi tør ikke tenke på hvor mye tid vi brukte sist helg på å lage bilder med Midjourney (og se på det andre har laget), og vi fikk mang en gang hakeslepp over noen av bildene som genereres.

Alt du trenger å gjøre er altså å beskrive bildet du vil ha med helt fri fantasi. Etter et lite minutt får du fire utkast, og du kan forstørre opp utkastene til større varianter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer