Det perfekte hjemmestudio?

FØRSTEINNTRYKK: Det finnes noen geniale svensker, og noen av dem har laget et imponerende musikkprogram - Reason. Det har nettopp kommet ut i versjon 2, og vi har sett på vidunderet

Det perfekte hjemmestudio?
Publisert
Sist oppdatert

Reason bygger videre på konseptet virtuelle instrumenter, som utviklerne Propellerhead var med på å definere. Etter en periode som underleverandør til større programvare-produsenter i musikkbransjen, utviklet de ReBirth, som var en ren etterligning av to retro-instrumenter fra synth/trommemaskinenes ungdom. I stedet for å betale blodpriser på bruktmarkedet for to gamle Rolandbokser, kunne du nå få tre stykker (i versjon 2 fikk du enda en) til en rimelig pris. Riktignok virtuelle, men langt mer praktiske i hjemmestudio – og i proffstudio for den saks skyld.

Reason – ett skritt videre

Mange dataprogrammer har en omfattende hierarkisk struktur, med mange menyer, undermenyer og kommandoer, fordelt på et stort antall forskjellige vinduer.

Reason tar i stedet utgangspunkt i en helt flat struktur, med direkte tilgang til det aller meste.

Programmet ser ut som et stort rack, hvor du setter inn forskjellige musikkapparater som moduler. Alle modulene har knotter og spaker, og forskjellige displayer. Du betjener disse som du betjener en fysisk boks, forskjellen er at du i utgangspunktet er henvist til å bruke musen til å bevege dem. (Du kan også bruke en USB eller MIDI ”knotteboks”, vi har nettopp mottatt en slik som vi kommer tilbake til i en senere test.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer