Det perfekte komprimeringsprogram

Ulead Smartsaver 3.0 er komprimeringsprogrammet som bør installeres hos alle som jobber med å legge ut bilder på Internett. Programmet håndterer JPEG, GIF og det nye formatet PNG på en glimrende måte.

Hendelen i midten brukes til å bestemme om du vil prioritere bildekvalitet eller komprimering. Smartsaver viser effekten og filstørrelsen umiddelbart. I dette tilfellet er bildet redusert fra 49 KB ukomprimert til 3,3 KB uten synlig tap i kvalitet.
Hendelen i midten brukes til å bestemme om du vil prioritere bildekvalitet eller komprimering. Smartsaver viser effekten og filstørrelsen umiddelbart. I dette tilfellet er bildet redusert fra 49 KB ukomprimert til 3,3 KB uten synlig tap i kvalitet. Vis mer
Publisert

God komprimering er selve nøkkelen til å lage et raskt nettsted. Se artikkelen Bedre og raskere bilder på Internett for flere tips om hvilket format du bør velge og hvordan de virker.

Ulead er et amerikansk selskap som har spesialisert seg på å lage programvare som gjør det enklere å lage internettgrafikk. Dette er det jo flere selskaper som er gode på, men programmet Smartsaver 3.0. har noen egenskaper som gjør det bedre enn konkurrentene. Alle komprimeringsfunksjoner er samlet i en dialogboks, og programmet viser deg grafikken før og etter uten at du trenger å lagre (se figur). Dette er voldsomt tidsbesparende, og er alene god nok grunn til å kjøpe programmet.

Smartere JPEG-komprimering

JPEG er et grafikkformat som lar deg velge om du vil prioritere bildestørrelse eller bildekvalitet. Mer komprimering gir dårligere kvalitet og omvendt. Med Smartsaver kan du få full kontroll over denne prosessen.

Når du starter programmet, viser dialogboksen grafikken din ukomprimert og hvordan den vil bli etter komprimering. Ved å dra i en hendel kan du se effekten av å øke komprimeringen. Det som er smart med dette er at du ikke trenger å lagre for å se filstørrelsen, den vises i dialogen. På denne måten kan du eksperimentere med et stort antall innstillinger for komprimering inntil du finner et akkurat passe nivå for det bildet du jobber med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.