Det smarte baderomsspeilet til en Google-ingeniør

«Mitt baderomsspeil er smartere enn ditt», skriver Google-ingeniør Max Braun.

PUSS, PUSS, SÅ FÅR DU ...: Dagens værvarsel og de viktigste nyhetsoverskriftene akkurat nå. Her er fremtidens speil, ifølge en Google-ingeniør.  Foto: MAX BRAUN
PUSS, PUSS, SÅ FÅR DU ...: Dagens værvarsel og de viktigste nyhetsoverskriftene akkurat nå. Her er fremtidens speil, ifølge en Google-ingeniør. Foto: MAX BRAUN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finnes det noe kjedeligere enn å stå og se på seg selv mens man pusser tennene?

Det tenkte nok Google-ingeniør Max Braun da han fikk ideen til sitt nyeste prosjekt, det smarte baderomsspeilet.

I fjor fant han ut at han hadde lyst på et speil som er mer som de vi har sett i science-fiction-filmer. Men da han ikke kunne kjøpe et, lagde han like gjerne sitt eget.

Så skrev han et innlegg på Medium som nå blir omtalt i en rekke medier.

Smarthjem-løsninger og det såkalte tingenes internett er som kjent i vinden om dagen, og det kommer stadig flere produkter som skal gjøre hjemmene våre smarte.

LES OGSÅ: Hva er egentlig tingenes internett?

Skjermer i speil er ikke nytt

Speil med innebygde skjermer er riktignok ikke nytt. I 2010 skrev Dinside en artikkel om hvordan du kan få TV integrert i baderomsspeilet.

Google-ingeniøren tar det imidlertid ett skritt lenger ved å gi det såkalt smart-funksjonalitet, slik at du kan se hvor mye klokka er, dagens dato, værvarselet for i dag samt dagens viktigste nyheter.

STILIG: Det smarte baderomsspeilet er en hjemmemekket løsning, men ser bra ut utenfra. Foto: MAX BRAUN
STILIG: Det smarte baderomsspeilet er en hjemmemekket løsning, men ser bra ut utenfra. Foto: MAX BRAUN Vis mer


LES OGSÅ: Smarthjem-løsningene snakker ikke sammen

Gjør det selv

Alle delene til det smarte baderomsspeilet fant Max Braun i vanlige butikker. Et toveisspeil, en LED-skjerm, et kontrollerkort, en bryter og noen kabler samt TV-pinnen Amazon Fire TV Stick var det som trengtes. Og en god dose teknisk kunnskap.

Som den Google-ingeniøren han er, tok Braun naturligvis i bruk Android for å å hente opp informasjon fra internett via Googles Nå-tjeneste. Derfor kan han til og med styre speilet med stemmen.

HVA SKJULER SEG BAK? En god dose tekniske duppeditter. Er du handy nok, kan du jo prøve å lage ditt eget. Foto: MAX BRAUN
HVA SKJULER SEG BAK? En god dose tekniske duppeditter. Er du handy nok, kan du jo prøve å lage ditt eget. Foto: MAX BRAUN Vis mer


Noen år unna?

Enn så lenge er akkurat dette smarte speilet kun en prototyp, men det er ingenting i veien for at du kan lage ditt eget. Hvis du ikke vil vente på kjøpeutgaven, da.

Når lignende smartspeil kommer i salg, gjenstår å se, men nå som stadig mer i hjemmet blir smart, som de nyeste kjøleskapene fra både LG og Samsung, er det bare et spørsmål om tid.

LES OGSÅ: Bli din egen meterolog

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer