Test: Apple iPad 10,2-tommer (8. generasjon)

Det smarteste iPad-kjøpet

Men nå begynner Apples billigste nettbrett å bli moden for en overhaling.

KJENT STIL: Apples nye iPad ser ut som den gamle. Faktisk er det meste likt. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Foto: Kirsti Østvang
KJENT STIL: Apples nye iPad ser ut som den gamle. Faktisk er det meste likt. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sin årlige høstlansering i september lanserte Apple en oppgradert utgave av iPad.

8. generasjon iPad er mer eller mindre identisk med fjorårets modell med ett unntak, nemlig en ny A12 Bionic-prosessor, som gjør at den er kjappere og vil holde i noen år lenger.

Vi omtalte sjuende generasjon som det beste iPad-kjøpet, og det er fremdeles gjeldende for oppfølgeren. Faktisk er de såpass like at du kan lese fjorårets anmeldelse og det meste vil fortsatt gjelde.

Mye for pengene

Det viktigste likheten er at prisen er den samme som før. Den koster fra 3990 kroner. I våre øyne er det kanskje det aller beste nettbrett-kjøpet du kan gjøre. Her får du:

  • Et nettbrett i topp byggekvalitet.
  • En flott 10,2-tommer skjerm som egner seg spesielt bra til å surfe på nettet, lese bøker og typiske produktivitetsoppgaver som e-post, tekstbehandling og den slags. Den funker også fint til film- og serietitting, men i motsetning til 16:9-skjermer får du her svarte striper i toppen og bunnen av skjermen.
  • Glimrende batteritid på i hvert fall ti timers bruk.
  • Gode høyttalere, et greit kamera.
  • Et smidig operativsystem med et app-utvalg som er i en klasse for seg.

Drar på årene

Samtidig begynner iPad å føles litt utdatert. Den har et aldrende design, og er snart det eneste Apple-produktet med klassisk hjemknapp. (Sistnevnte trenger ikke være negativt, da vi tror det kan være enklere for noen, f.eks. barn, når det gjelder å navigere i operativsystemet med dette.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.