Det stasjonære blir bærbart i 2005

KOMMENTAR: Intels nye Centrino er den siste spikeren i kisten for skrivebordsmaskinen slik vi kjenner den i dag.

Det stasjonære blir bærbart i 2005
Publisert
Sist oppdatert

For ikke så lenge siden var bærbare PCer svære beist som best kunne omtales som "slepbare." Disse maskinene kom ofte med egne kofferter, og selv om floppydiskene var på størrelse med dagens DVD-RW-plater, hadde de en fordel som har forsvunnet siden: Maskinen hadde like stor ytelse som de stasjonære brødrene sine.

Siden den gang har bærbare PCer kommet i alle former og fasonger, og i det siste har også de aller tynneste og letteste kommet på samme prisnivå som en stasjonær maskin. Det er derimot lenge siden de var i nærheten av samme ytelsen og fleksibiliteten vi forventer av stasjonære maskiner. Men alt dette er i ferd med å endre seg.

De stasjonære blir bærbare

Da Intel lanserte den nye Centrino-plattformen i forrige uke, hadde det allerede begynt å skje. Flere og flere dataentusiaster så seg lei på de store og stadig mer støyende skrivebordsprosessorene til Intel, og plutselig begynte det ene selskapet etter det andre å lansere hovedkort for Pentium M-prosessoren.

Med disse under panseret på stue- eller kontor-PCen er du garantert god og stabil ytelse, samtidig som Pentium M slipper ut en brøkdel av varmen til "storebror" Pentium 4. Og det var før Centrino kom i ny versjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer