Bluetooth-lyd på Nintendo Switch

Det tok Nintendo fire år

Etterlengtet mulighet endelig på plass.

ENDELIG: Nå kan Nintendo Switch-eiere koble til trådløse hodetelefoner eller ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen
ENDELIG: Nå kan Nintendo Switch-eiere koble til trådløse hodetelefoner eller ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frem til nå har Switch-eiere vært nødt til å koble til hodetelefoner med ledning om de ikke vil plage omgivelsene med lyd fra konsollen.

Alternativt har det også vært mulig å kjøpe Bluetooth-adaptere fra tredjeparter, som du plugger inn i 3,5 mm-utgangen, og som da kan sende lyden videre.

Oppdatering

I går kom imidlertid oppdateringen som gjør det mulig å pare Bluetooth-hodetelefoner eller -ørepropper til konsollen og dermed få lyden servert trådløst inn i øret.

Det vil mange mene var på høy tid – fire år etter at den bærbare konsollen ble lansert.

Nintendo presiserer at du ikke får koblet mer enn to kontrollere til konsollen dersom du velger Bluetooth-lyd, og at du ikke får brukt det dersom du spiller lokal trådløs flerspiller.

Det er ikke mulig å koble flere lydenheter til konsollen samtidig, men den kan huske de 10 siste enhetene som har vært koblet til slik at du slipper å pare på ny hver gang om du bytter på. Avhengig av enheten du kobler til vil du også kunne oppleve ulike grader av forsinkelse i lyden, og Switch støtter ikke bruk av mikrofon fra hodesettet.

Slik gjør du det

Etter å ha oppdatert Switchen til den siste programvaren, finner du et nytt menyvalg, Bluetooth Audio, under systeminnstillingene. Derfra kan du pare konsollen med trådløse hodetelefoner på samme måte som du gjør på telefonen.

Oppdateringen gjelder også Nintendo Switch Lite.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer