Bluetooth-lyd på Nintendo Switch

Det tok Nintendo fire år

Etterlengtet mulighet endelig på plass.

ENDELIG: Nå kan Nintendo Switch-eiere koble til trådløse hodetelefoner eller ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen
ENDELIG: Nå kan Nintendo Switch-eiere koble til trådløse hodetelefoner eller ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frem til nå har Switch-eiere vært nødt til å koble til hodetelefoner med ledning om de ikke vil plage omgivelsene med lyd fra konsollen.

Alternativt har det også vært mulig å kjøpe Bluetooth-adaptere fra tredjeparter, som du plugger inn i 3,5 mm-utgangen, og som da kan sende lyden videre.

Oppdatering

I går kom imidlertid oppdateringen som gjør det mulig å pare Bluetooth-hodetelefoner eller -ørepropper til konsollen og dermed få lyden servert trådløst inn i øret.

Det vil mange mene var på høy tid – fire år etter at den bærbare konsollen ble lansert.

Nintendo presiserer at du ikke får koblet mer enn to kontrollere til konsollen dersom du velger Bluetooth-lyd, og at du ikke får brukt det dersom du spiller lokal trådløs flerspiller.

Det er ikke mulig å koble flere lydenheter til konsollen samtidig, men den kan huske de 10 siste enhetene som har vært koblet til slik at du slipper å pare på ny hver gang om du bytter på. Avhengig av enheten du kobler til vil du også kunne oppleve ulike grader av forsinkelse i lyden, og Switch støtter ikke bruk av mikrofon fra hodesettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.