Det ultimate gadget-kameraet?

Har du ikke mobiltelefon med kamera, men har likevel lyst å knipse bilder av kompiser på byen? D-Snap er muligens dingsen for deg, men den koster penger.

Publisert
Sist oppdatert

Minikameraet, som kalles D-Snap, er en svært liten og lett sak som du kan ha med i lommen eller vesken. Den veier ikke mer enn 124 gram, og er temmelig funksjonell.

Det ultimate gadget-kameraet?
Det ultimate gadget-kameraet?


Enheten er flat, har en linse foran, og blits ved siden av. Den øverste delen kan åpnes, for å få tilgang til LCD-skjermen og knappene som betjener menyene. Funksjonaliteten kunne nesten ikke vært enklere: En knapp på siden lar deg velge om du vil ta opp eller spille av. Ved å trykke på Mode-knappen, bytter du mellom stillbilder, videoopptak eller stemmeopptak, og for å knipse bilder eller ta opp trykker du bare på den røde knappen (det finnes to av dem, for enda raskere tilgang). Genialt enkelt.

Det er noen mer avanserte muligheter bygd inn i systemet: Det er 2x zoom innebygd, en viss mulighet for å justere hvitbalansen, og en ganske så funksjonell blits.

For å se eller høre det du har tatt opp, er det bare å skifte til avspillingsmodus og bla gjennom bildene du har knipset.

Superenkel

Filene lagres på et SD-kort, og et 32 MB kort følger med. Kortet rommer flere hundre bilder, men bare noen minutter med video i beste kvalitet (filmklippene lagres i MPEG4-format). Fordelen er jo at du kan når som helst kjøpe flere og større minnekort for å utvide lagringskapasiteten.

For å overføre filer til din datamaskin, kan du enten bare ta ut minnekortet og sette det inn i PCen, eller koble kameraet til med USB-kabel.

Det ultimate gadget-kameraet?


Vi må heller ikke glemme muligheten for å spille MP3-musikk fra D-Snap. Den har hodelefonuttak og volumkontroller, selv om du ikke bør forvente deg spesielt bra lyd da det ikke er noen muligheter for å stille inn på bass- eller diskantnivået. Det er for øvrig også innebygd høyttaler i D-Snap, så du kan plage andre med musikken din for eksempel på bussen.

Blir det bra?

Bilde tatt med kameraet (klikk for full størrelse)
Bilde tatt med kameraet (klikk for full størrelse) Vis mer

Hvordan er så kvaliteten på bildene? Ikke spesielt bra. Stillbildene ligner mest på de du får tatt med en mobiltelefon - oppløsningen er begrenset til 640x480, og selv med høyest kvalitet blir bildene ganske utydelige. Videoklippene blir også ganske amatørmessige, med
maksimal oppløsning på 320x240 og 15 bilder i sekundet. Se forøvrig en liten snutt vi tok opp her.

Resultatet blir at D-Snap er et glimrende festleketøy som du kan ha i lomma og dra frem for å forevige pinlige øyeblikk blant dine venner. Hvis du allerede har en mobiltelefon med innebygd kamera, byr kanskje ikke Panasonic-dingsen på så mye nytt i forhold, men det er definitivt en morsom sak. Problemet er at D-Snap koster hele 5.000 kroner, og for de pengene kan du kjøpe deg en god kameramobil. Om ikke annet, er D-Snap er morsom indikasjon på ting som kommer - vi blir ikke forundret om Panasonic lanserer bedre versjoner av dingsen med høyere bildekvalitet snart, og da snakker vi om en må ha-gadget!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer