Canal Digital kabel blir Telenor:

Dette betyr endringen for kundene

550.000 kunder flyttes inn under Telenor-paraplyen.

BLIR TELENOR: Kunder hos Canal Digital kabel, blir nå flyttet inn under Telenor-paraplyen. Foto: Pål Joakim Pollen
BLIR TELENOR: Kunder hos Canal Digital kabel, blir nå flyttet inn under Telenor-paraplyen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Alle norske TV-kunder hos Canal Digital kabel (og fiber) blir nå kunder hos Telenor. Totalt dreier det seg om rundt 550.000 kunder.

– Nå får vi samlet både TV, bredbånd og mobil under samme merkevare, sier Birgit Bjørnsen, leder for TV i Telenor.

Canal Digital-merkevaren vil dog leve videre, via Canal Digital satelitt. For ordens skyld har Canal Digital kabel vært en juridisk del av Telenor Norge siden januar 2016.

Inngår i bonusprogram

For de som har øvrige Telenor-abonnement i husstanden, vil TV-abonnementet nå telle på lik linje med mobil- og bredbåndsabonnementer med tanke på selskapets familiebonus.

Bonusordningen gir 0,5 GB ekstra mobildata for hvert Telenor-produkt man abonnerer på, der man må ha minst tre produkter for å høste denne bonusen. Ekstra data kan så fordeles mellom familiemedlemmene.

For de som er fiber-kunder, vil endringen også bety at man kan dra nytte av Telenors alltid-på-nett-garanti. Denne går ut på at inntil fem personer i husstanden kan få datapakker på telefonen dersom bredbåndet går ned for telling. Verdt å merke seg om man har mobilabonnement fra Telenor.

Kundene vil også få tilgang til fakturaer og informasjon om TV-abonnementet gjennom kundesidene hos Telenor.

T-We Boks II

På nyåret lanserer Telenor en ny T-We-boks, der fjernkontrollen får en egen knapp for å hoppe rett til T-We-tjenesten.

En annen ny knapp er talesøk som gjør at du kan søke etter innhold med stemmen.

Denne tjenesten er levert av Nuance, som i en årrekke har vært blant de ledende på talegjenkjenning, og Bjørnson lover at den skal forstå en rekke dialekter – også gebrokken norsk.

Tjenesten lærer deg å kjenne og foreslår programmer, filmer og serier du liker å se på, og det vil bli enda mer sømløst å se på direkte-TV og innhold fra strømmetjenester.

Lagringskapasiteten blir 1 TB (til TV-opptak), og i en fremtidig oppdatering blir det også mulig å se bilder og videoer man har lagret i Telenors «Min sky»-løsning.

MEST SETT: Her er de mest strømmede TV-programmene blant T-We-kundene denne høsten. Foto: Pål Joakim Pollen
MEST SETT: Her er de mest strømmede TV-programmene blant T-We-kundene denne høsten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Lineær TV halvert

Telenors tall viser at strømming av TV blant har økt med 20 prosentpoeng på ett år, og at vanlig, lineær TV-titting er halvert de siste sju åra. Barn er de mest ivrige brukerne av strømme-TV.

– Kundene er lite opptatt av hvilke kanaler de har - de er mer opptatt av selve innholdet, hevder Bjørnsen.

Spesielt er såkalt «fenomen-TV», altså reality-serier og -dokumentarer i vinden, og det er typisk programmer folk ser når det passer dem, og gjerne flere episoder i slengen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer