Dette betyr nett-feilmeldingene

404, server error, kan ikke koble til …

RØD BETYR FARE: Advarer nettleseren din deg med rød bakgrunn, er det god grunn til å trykke på tilbake-knappen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RØD BETYR FARE: Advarer nettleseren din deg med rød bakgrunn, er det god grunn til å trykke på tilbake-knappen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av og til er det problematisk å ferdes på nettet. Nettsiden du vil åpne vil ikke vises, og i stedet får du en feilmelding som du ikke helt forstår.

Slike feil kan skyldes så mangt. Enten ligger problemet på din egen maskin, på vertsmaskinen eller et eller annet sted i mellom.

Her er noen av feilmeldingene du kan støte på og hva de betyr. La oss begynne pent:

404 - siden finnes ikke (og lignende)

Denne er blant de vanligste og skyldes rett og slett at det ikke finnes innhold på URL-en du har angitt. Den kan du fremprovosere selv ved å skrive noe tull bakerst i adressefeltet, f.eks. dinside.no/asdfknmadfg.

Feilmeldingen kan skyldes en skrivefeil fra deg eller fra de som har laget lenka du trykket på – kanskje klarer du å avsløre det ved å se nøye på det som står i adressefeltet.

Men det kan også skyldes at nettstedet har lagt om sidene sine og endret URL-strukturen slik at akkurat den siden ikke lenger finnes – eller at de bare har fjernet siden; for eksempel for et produkt som ikke lenger er i salg (eller som ikke skulle ha vært lagt på nett i utgangspunktet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer