Dette burde vært bedre

Publisert

Noen ganger litt tregt

Løsningen som er valgt for massekonvertering (batch) og søk/erstatt, er at hvert dokument åpnes i Fireworks 2 før det endres. Dette går alt for tregt, og gjør funksjonen nesten ubrukelig hvis du skal behandle store datamengder.

Responstiden på enkelte prosesser kan også være litt tregere enn vi er vant til fra andre programmer. Endrer du f.eks. en effekt på en vektorkurve, eller skifter fargedybde på et stort bilde, kan du risikere å vente i flere sekunder før Fireworks er ferdig.

Hva er sikkert på webben?

Fireworks har mange løsninger for såkalte websikre farger. Websikre farger er de fargene som alltid skal se like ut på en hvilken som helst skjerm som er satt opp med 256 farger.

Dette var viktig for noen år siden, men i 1999 er det faktisk ikke så veldig mange som bruker maskiner med bare 256 farger. Tusenvis og millioner av farger (16 eller 24 bit) har blitt helt vanlig.

Derimot oppstår det nye problemer med PCer som er satt opp med 16-bits fargeskjerm. Særlig Netscape tegner en og samme farge ulikt avhengig av hvilket format den er i (GIF, JPG eller ren bakgrunn). Det er derfor skuffende at Fireworks ikke tilbyr noen hjelp for å løse dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer