The Video Game Awards

Dette er årets spill

De beste spillene ble kåret, samtidig med en drøss av nye spilltrailere.

FLIGHT SIMULATOR: Microsofts flysimulator ble kåret til årets simulator- og strategispill. Neste år kommer det også til Xbox. Foto: Xbox Game Studios
FLIGHT SIMULATOR: Microsofts flysimulator ble kåret til årets simulator- og strategispill. Neste år kommer det også til Xbox. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

Video Game Awards er en årlig begivenhet der årets beste spill kåres, men for mange er høydepunktet nye spilltrailere og -avsløringer som slippes som små drypp gjennom showet.

I kåringen Game of the Year kjempet spill som «Doom Eternal», «Hades», «Animal Crossing» og «The Last of Us Part II», og det var sistnenvte som stakk av med den gjeveste prisen.

«The Last of Us Part II» vant også prisen for Game Direction, Narrative, Audio Design, Action/Adventure Game og Innovation in Accessibility.

Ønsker du mer «The Last of Us», kan du glede deg til TV-serien som HBO jobber med.

PRISSKRED: «The Last of US II» stakk av med flere priser under nattens Video Game Awards. Foto: Sony Interactive Entertainment
PRISSKRED: «The Last of US II» stakk av med flere priser under nattens Video Game Awards. Foto: Sony Interactive Entertainment Vis mer

Alle utmerkelsene kan du se her.

Spill, spill og enda flere spill

I tillegg til en drøss med kåringer, satt spillerne oppe og ventet på spillavsløringer, og showet skuffet ikke.

I fjor slo Microsoft på stortromma og trakk Xbox Series X opp av hatten, sammen med det eksklusive «Hellblade II». Årets prisutdeling hadde ikke en like stor overraskelse, men det var allikevel flere spillnyheter som gir PC- og konsollspillerne all grunn til å glede seg.

Siden vi allerede har nevnt Microsoft, kan vi starte med Xbox. Etter årevis i dvale og en rekke rykter, er et nytt «Perfect Dark»-spill på vei. Bak roret står Xbox-studioet The Initiative og dette er selskapets første prosjekt.

Dessverre avslørte traileren hverken noe om plattform – vi tør tippe Windows 10 og Xbox Series X|S – eller lanseringsdato, men vi vet i hvert fall at Joanna Dark er tilbake.

«Microsoft Flight Simulator», årets simulator-/strategispill, er omtalt som ett av årets beste spill og har imponerende 91 poeng på Metacritic. Så langt er det kun tilgjengelig for PC, men under Video Game Awards kunne Microsoft avsløre at flysimulatoren også er på vei til de to nye Xboxene, med lansering satt til sommeren 2021.

Det ble ikke noe nytt «Halo» i år. «Halo: Infinite», som opprinnelig skulle lanseres samtidig som de nye Xboxene, er utsatt til neste år, men året er ikke helt «Halo»-fritt. Epic Games og Microsoft har nemlig inngått et samarbeid som bringer sjefen selv, Master Chief, til «Fortnite».

Enda et Xbox-eksklusivt spill er «Ark 2» som har ingen ringere enn skuespillerstjerna Vin Diesel i hovedrollen som dinosaurjeger. Det lover vel bra?

Utviklerne bak spillfarsotten «Among Us», årets flerspiller- og mobilspill, kunne i natt avsløre at det kommer et nytt kart, «The Airship».

Samtidig kan PlayStation 5-spillerne se frem til «Season», som omtales som et «et stemningsfylt eventyrspill i tredjeperson» der du sykler rundt på sykkelen din og utforsker verden. Traileren gjorde oss i hvert fall gira på å vite mer om spillet.

Og apropos visuelt vakre spill. Utvikleren bak kritikerroste «Gone Home» er tilbake med et nytt spill, kalt «Open Roads». Ikke overraskende er det snakk om et historiedrevet spill der du følger en mor og en datter på en biltur gjennom det som ser ut som et øde landskap.

«It takes two», fra selskapet bak «A Way Out» og «Brother: A Tale of Two Sons», er et nytt samarbeidsspill med gåteløsning og mye annet moro. Dette spillet har faktisk også lanseringsdato, i motsetning til de andre spillene som ble avduket. 26. mars 2021 lanseres det til PlayStation 4, PC og Xbox, og selvsagt også PS5 og Xbox Series X|S.

Mens Microsoft vekker opp «Perfect Dark» fra dvalen, gjør EA det samme med «Dragon Age». Det er for lengst kjent at BioWare jobber med et nytt «Dragon Age» og i går fikk spillerne servert en ny trailer.

BioWare jobber også med et nytt «Mass Effect», som vi vet mange venter på. «Andromeda», det forrige i serien, nådde ikke opp til forventningene til den originale trilogien, så vi krysser fingrene for at det kommende leverer varene.

Et annen spillserie som har vært savnet, er EAs «Dead Space». Det vender nok ikke tilbake, men Striking Distance Studios består av skaperne av det første «Dead Space», er tilbake med et nytt grøsserspill.

«The Callisto Protocol» forventes i 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer