Dette er augmented reality

Den største mobilrevolusjonen på mange år?

"Choices" av Centralasian - Creative commons
"Choices" av Centralasian - Creative commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens mest avanserte telefoner, anført av eksempelvis iPhone 3GS, HTC Hero og andre modeller er nå utstyrt med både GPS, kompass, aksellerometer, nettilkobling og store skjermer. Det åpner for en helt ny type tjenester, som alle går under fellesbetegnelsen agumented reality.

Augmented reality oppstår når data fra den virkelige verden (= det du ser eller hører) kombineres med informasjon som legges oppå. På den måten kan du få nøyaktig informasjon relatert til hvor du befinner deg, hva du ser eller hva du hører.

Du har helt sikkert sett det på TV før, for eksempel i en fotballkamp der det er dømt frispark, og det kommer en pil som indikerer hvor langt det er mellom ballen og mållinjen, eller en ellipse som indikerer en 9 meter radius rundt ballen der forsvarsspillerne ikke får lov til å stå innenfor (hvis dommeren har skrittet opp riktig, vel å merke).

Denne teknologien kommer for fullt på mobiltelefonene nå til dags, men forutsetter at den har GPS, kompass, aksellerometer og nettilkobling, ved siden av en skjerm som kan levere et levende bilde, selvsagt. Så lenge mobiltelefonen vet hvor du står og i hvilken retning du ser, kan den hente relevant data fra nettet som blir lagt oppå bildet du ser på telefonen din. Det åpner for en helt ny måte å tilegne seg informasjon på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer