Dette er blogging

Bloging har blitt voksent og sprer seg som ild i tørt gress. Men hva er det egentlig? Vi tar en nærmere titt på blogosfæren.

Dette er blogging
Publisert
Sist oppdatert

Blogging er over alt for tiden - i ordbøkene, på nyhetene og ikke minst på nettet. Bloggosfæren - bloggingsamfunnet - har vokst seg så stort at det har blitt en politisk styrke av dimensjoner i Amerika, og har stått bak mange avsløringer og skandaler allerede.

Fra en begynnelse der bare et fåtall forstod teknologien bak RSS og automatisert publisering, har bloggene nå kommet til et punkt der hvem som helst kan lage sin egen. I dag kan alle publisere tanker, refleksjoner og bilder på nettet gjennom å sende epost, MMS, tekstmeldinger eller til og med å ringe inn saker for å få dem lagt ut som MP3-filer.

For de fleste er blogging et personlig verktøy for å holde venner og familie orientert om hva som skjer i bloggerens verden. Bloggen er en slags offentlig dagbok som fylles med innfall og tanker og lenker til andre bloggere som har skrevet morsomme eller spennende saker.

13,3 milloner bloggere

Ofte ligner blogger på klassiske nettaviser i form og innhold, og det er lett å bli forvirret. Mange vil for eksempel si at en blogg er en nettside med et system som lar brukerne kommentere artikler - omtrent slik det er på DinSide i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer