Slutt for Wunderlist

Dette er de beste alternativene

Microsoft stenger ned gjøremålsappen Wunderlist til fordel for sin egen app, To Do.

OVER OG UT: Microsoft avvikler huskeliste-appen Wunderlist. Foto: Kirsti Østvang
OVER OG UT: Microsoft avvikler huskeliste-appen Wunderlist. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så lenge vi kan huske, i dette tilfellet siden mobilapper ble en greie, har Wunderlist vært en av de beste huskeliste-appene. Den har figurert på våre topplister i årevis. Det var en av de første appene som gjorde det mulig å dele lister med andre, slik at man for eksempel kunne ha en felles handleliste som alltid var oppdatert.

I 2015 ble Wunderlist kjøpt opp av Microsoft. Som det ofte går når en populær uavhengig app blir snappet opp av en IT-gigant, var det starten på slutten for Wunderlist. I løpet av de siste årene har Microsoft tatt det beste fra Wunderlist og puttet det i sin egen huskeliste-app kalt «To Do».

I desember i fjor varslet Microsoft at de kom til å legge ned Wunderlist den 6. mai, nå har tiden altså kommet. Dessverre, synes nok i hvert fall Wunderlist-fansen.

Ifølge The Verge innebærer det at det ikke lenger vil være mulig å synkronisere listene sine med Wunderlist. Med andre ord må Wunderlist-brukerne finne noe annet - eller håpe at de opprinnelige eierne får kjøpe den tilbake.

Hva kan du bruke i stedet? Det finnes mange, kanskje i overkant mange, huskeliste-apper å velge mellom.

Apple og Google har apper

Har du iPhone, har du Påminnelser-appen til Apple forhåndsinstallert. Denne fikk et realt løft i iOS 13, og kan være verdt å sjekke ut om du ikke har veldig avanserte behov. Skal du dele lister, må riktignok motparten også ha en Apple-dings.

Google har også en egen app kalt Huskeliste, men denne er så enkel at den ikke har huskeliste-deling. Vil du holde deg i Google-verden, kan faktisk Keep-appen være et bedre alternativ. Både Huskeliste og Keep finnes til Android og iOS.

Microsoft To Do

Dette er de beste alternativene

Det mest åpenbare alternativet til Wunderlist er Microsofts egen To Do-app. Den har naturlig nok mye av den funksjonaliteten, som smarte lister, påminnelser, synkronisering på tvers av enheter og listedeling.

Noe vi likte godt med Wunderlist er at du kunne tilpasse utseendet med forskjellige bakgrunnsbilder. Det kan du også i denne appen. Mørk modus finnes også.

To Do er tilgjengelig til både Android, iOS, Windows, Mac samt i nettleseren.

For øvrig har Microsoft gjort det mulig å veldig enkelt importere dataene sine fra Wunderlist inn i To Do. Merk imidlertid at dette kun være mulig å gjøre frem til 30. juni. Etter denne datoen vil dataene dine mest sannsynlig bli slettet fra serverne til Wunderlist.

Last ned:
Microsoft To Do til iOS (App Store, gratis)
Microsoft To Do til Android (Google Play, gratis)

Any.Do

Dette er de beste alternativene

Any.Do er lagt opp litt mer utradisjonelt enn andre huskeliste-apper. Du skal imidlertid ikke la deg lure av det tilsynelatende enkle utseendet, appen har nemlig masse funksjonalitet.

Når du starter Any.Do for første gang, får du muligheten til å opprette et utvalg med huskelister med en gang, for eksempel en handleliste eller liste for filmer du har lyst til å se. Listene vises frem i et rutenett, nesten som en kalender.

Som andre huskeliste-apper kan du sette opp varsler, både tids- og stedsbaserte, og du kan dele huskelistene med andre. Vi liker også at du enkelt kan flytte et gjøremål fra en liste til en annen. Du kan legge til filer på et gjøremål, men da er du nødt til å oppgradere til betalversjonen.

Dette er de beste alternativene

Det kanskje kjekkeste er imidlertid at du kan sette opp gjøremål-hurtigsnarveier, så om du for eksempel har en telefonsamtale du er nødt til å huske å gjøre, kan du faktisk skrive noe som «Call Leif Hansen», og så vil appen finne frem Leif Hansen fra kontaktlisten din slik at du kan ringe han direkte.

For øvrig har Any.Do også kalender-funksjon, så du kan holde orden på gjøremål og få oversikt over avtaler i én og samme app.

I tillegg til at du kan bruke Any.Do på Android og iPhone, er den også tilgjengelig på Mac og i nettleseren.

For å importere Wunderlist-dataene dine til Any.Do, kan du bruke dette verktøyet.

Last ned:
Any.Do for iOS (App Store, gratis)
Any.Do for Android (Google Play, gratis)

Todoist

Dette er de beste alternativene

Todoist fremstår mer som et profesjonelt gjøremål-verktøy enn enkel huskeliste-app, noe som kanskje passer aller best for en skikkelig ordensfrik.

Når du legger til en oppgave, kan du velge å bare legge den til direkte, men du kan også trykke på en knapp for mer avanserte detaljer hvor du kan velge hvilket prosjekt (liste) den hører hjemme. Du kan også sette opp påminnelser (men får du kun om du oppgraderer til betalversjonen), hvilken prioritet oppgaven har, hvem som får den tildelt og hvem oppgavens rette far var (altså opphavet).

Dette er de beste alternativene

Som du sikkert skjønner, egner Todoist seg godt for de litt større prosjektene fremfor den simple handlelisten. Det er mulig å dele prosjekter med andre, og det finnes også en kommentar-funksjon. Filer kan legges til oppgaver og du kan også legge på etiketter for enda bedre organisering.

Det er til og med en funksjon kalt Todoist Karma som lar deg spore produktiviteten din over tid i form av grafer.

I tillegg til apper for Android og iOS, er Todoist også tilgjengelig i webversjon.

Todoist har også laget et eget verktøy for å importere data fra Wunderlist.

Last ned:
Todoist for iOS (App Store, gratis)
Todoist for Android (Google Play, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer