Ekstra lagringsplass på PlayStation 5

Dette er deaktivert ved lansering

PlayStation 5 lanseres om snaut to uker, men noe av ekstratutstyret bør du vente med.

PLAYSTATION 5: Slik ser den nye Playstation ut! Video: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å utvide lagringsplassen på PlayStation 5, bør du avvente planene.

For selv om PS5 har plass til en ekstra M.2-lagringsbrikke, som er lett tilgjengelig for brukerne, får du ikke installert en ekstra SSD fra dag én.

Det ser nemlig ut til at skuffen er deaktivert ved lansering. Overfor The Verge bekrefter Sony at plassen er reservert for en kommende oppdatering.

Nettstedet viser også til en PlayStation 5-video fra tidligere i år der maskinvarearkitekt i PlayStation, Mark Cerny, gikk gjennom så å si hvert eneste aspekt med konsollen, deriblant SSD-teknologien.

Allerede på det tidspunktet anbefalte Cerny med å avvente med å kjøpe en M.2-brikke og sa at støtte for ekstra lagringsbrikker trolig vil skje etter lansering.

– Det hadde vært fantastisk hvis det skjedde ved lansering, men det vil trolig skje etter, så vennligst avvent med å kjøpe M.2-brikka til du hører fra oss, sier Cerny i videoen.

Stiller skyhøye krav

Årsaken til dette er Sonys høye krav til den superraske lagringsbrikka. Først og fremst er du nødt til å ha en M.2-brikke som faktisk møter den skyhøye standarden, 5,5 GB/s, men den må også være liten nok til å passe inn i SSD-skuffen og ikke ha en stor kjøleribbe som gjør at brikka ikke får plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer