Ekstra lagringsplass på PlayStation 5

Dette er deaktivert ved lansering

PlayStation 5 lanseres om snaut to uker, men noe av ekstratutstyret bør du vente med.

PLAYSTATION 5: Slik ser den nye Playstation ut! Video: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å utvide lagringsplassen på PlayStation 5, bør du avvente planene.

For selv om PS5 har plass til en ekstra M.2-lagringsbrikke, som er lett tilgjengelig for brukerne, får du ikke installert en ekstra SSD fra dag én.

Det ser nemlig ut til at skuffen er deaktivert ved lansering. Overfor The Verge bekrefter Sony at plassen er reservert for en kommende oppdatering.

Nettstedet viser også til en PlayStation 5-video fra tidligere i år der maskinvarearkitekt i PlayStation, Mark Cerny, gikk gjennom så å si hvert eneste aspekt med konsollen, deriblant SSD-teknologien.

Allerede på det tidspunktet anbefalte Cerny med å avvente med å kjøpe en M.2-brikke og sa at støtte for ekstra lagringsbrikker trolig vil skje etter lansering.

– Det hadde vært fantastisk hvis det skjedde ved lansering, men det vil trolig skje etter, så vennligst avvent med å kjøpe M.2-brikka til du hører fra oss, sier Cerny i videoen.

Stiller skyhøye krav

Årsaken til dette er Sonys høye krav til den superraske lagringsbrikka. Først og fremst er du nødt til å ha en M.2-brikke som faktisk møter den skyhøye standarden, 5,5 GB/s, men den må også være liten nok til å passe inn i SSD-skuffen og ikke ha en stor kjøleribbe som gjør at brikka ikke får plass.

Per dags dato er det få brikker som når opp til disse kravene og overfor The Verge er det ingen av brikkeprodusentene de har snakket med som kan bekrefte at noen av deres produkter er kompatibel med PS5.

825 GB totalt – 667 GB tilgjengelig?

PlayStation 5, som lanseres i Norge 19. november, har 825 GB lagringsplass, men ifølge flere rapporter det er kun 667 GB som er tilgjengelig for spill.

Det kan fort bli litt begrenset når vi vet at spill som «Call of Duty: Black Ops Cold War» krever rundt 133 GB lagringsplass og «Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition» også klokker inn på over 100 GB.

Til sammenlikning har Xbox Series X 1 TB lagring der 802 GB er tilgjengelig for spill og apper.

VI kommer tilbake med test av PlayStation 5 i løpet av de kommende ukene. Imens kan du lese testen av konkurrenten Xbox Series X:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer