Dette er en PC

På størrelse med en lighter, men med innebygd kortleser, trådløst nettverk, Bluetooth og HDMI-utgang. Nå kommer den norske oppfinnelsen for salg.

En 8 cm lang datamaskin med kraft nok til å vise HD-filmer, og med inntil 64 GB lagringsplass. Cotton Candy er utviklet av norske FXI Technologies.
En 8 cm lang datamaskin med kraft nok til å vise HD-filmer, og med inntil 64 GB lagringsplass. Cotton Candy er utviklet av norske FXI Technologies. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At produkter blir mindre og mindre har vi sett mange eksempler på de siste årene. Og hvis du har latt deg imponere over Apples Mac Mini, bør du se nærmere på Cotton Candy fra norske FXI Technologies. Her snakker vi om datamaskin i virkelig mikroformat, den er ikke større enn en lighter eller minneplugg.

Til tross for den lille størrelsen har den både minnekortleser, innebygd WLAN og Bluetooth-støtte, samt HDMI-utgang. Strøm får den via USB, enten koblet til en strømforsyning, PC/Mac eller TV.

Potent maskinvare

På innsiden sitter en ARM-prosessor på 1,2 GHz, samt grafikkbrikke som skal kunne kjøre video i full HD-oppløsning, 1 GB RAM og inntil 64 GB lokal lagring via microSD-kort.

Operativsystemet er enten Android 2.3 eller 4.0, eventuelt Ubuntu, og dermed kan man installere hva man skulle ønske av programvare. Dessuten har pluggen integrert virtualiseringsklient for Windows, Linux og Mac.

Mediesenter?

Utviklerne av datamaskinen, som foreløpig kun er på prototype-stadiet, ser nemlig for seg flere forskjellige bruksområder. Kobler du den til en USB-port i PC-en eller Mac-en, kan du kjøre Cotton Candy i et virtuelt miljø, isolert fra resten av maskinen, med alle de sikkerhetsfordelene det medfører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer