Dette er en verdensradio

Denne dingsen gjør det enda enklere å lytte til nettradio.

Publisert
Sist oppdatert

Nettet flommer over av radiostasjoner, men det er ikke alltid like lett å ha oversikten - for ikke å si komplett umulig. Det er her Intersound USB Internett Radio kommer inn i bildet.

Dette er en liten minneplugg som puttes i en ledig USB-port på PCen. Sekunder senere starter et lite program, eller rettere sagt en portal, som lar deg koble til radiokanaler over hele verden, totalt 13 000 av dem, skal vi tro produsenten.

Mye norsk

Du finner flere forskjellige innfallsvinkler til kanalene, som genre, popularitet og region. Det lå over 200 norske kanaler på listen da vi testet pluggen, men ved nærmere øyesyn var det flere kanaler som var ført opp flere ganger, med forskjellige bitrater.

Dette er en verdensradio


Kanallistene ligger ikke på pluggen, men på produsentens nettside, og er dermed alltid oppdatert. Dessverre viste det seg at opptegningen var til dels noe treg, da vi testet pluggen. Kanalskifte gikk derimot som regel meget raskt.

Vi opplevde også at enkelte kanaler ikke fungerte. Her kan naturligvis feilkildene være mange. Lydkvaliteten varierte fra bånn i bøtta til super, slik vi er blitt vant med når det gjelder internettradio.

Programmet har for øvrig også opptaksfunksjon med tilhørende stor, rød opptaksknapp, og lagrer radiostrømmen til WMA-format. Det eneste du kan lagre på selve pluggen er dessverre ikke annet enn språkinnstillingen i grensesnittet.

Gjør jobben

Enkel tilgang er det viktigste stikkordet, og her gjør Intersound USB Internett Radio jobben sin. Det er imidlertid viktig å understreke at det finnes gratisprogrammer på nettet som gjør mye av det samme, som for eksempel Screamer Radio. Dette kan også kjøres direkte fra en minneplugg, om du skulle ønske det.

Men er du ute etter en fiks ferdig løsning, er jo denne USB-radioen morsom. Billig er den også, 199 kroner inkludert mva, og den fungerer med Windows 2000 eller nyere (Mac støttes ikke). Mer informasjon får du hos Intersound.no.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer