CES 2019 - HP Omen X Emperium

Dette er HPs gigantiske spillskjerm på 65" med 4K og matchende lydplanke

Og prisen er like ellevill.

GIGANTISK: HPs nye spillskjerm er 65 tommer stor og har støtte for 4K og HDR. Foto: HP
GIGANTISK: HPs nye spillskjerm er 65 tommer stor og har støtte for 4K og HDR. Foto: HP Vis mer
Publisert

De gigantiske spillskjermene til Nvidia (også kjent som BFGD) har latt vente på seg. Selskapet introduserte et par modeller under teknologimessen CES i fjor, men så langt er ingen av dem tilgjengelig på markedet. Heldigvis er ventetiden snart over, for i februar slippes den første modellen.

Først ut er faktisk PC-produsenten HP, og det med Omen X Emperium-skjermen som kan skilte med 4K-oppløsning, Nvidia G-Sync for et silkemykt bilde, HDR-støtte (utvidet dynamisk omfang) og en oppfriskingshastighet på opptil 144 Hz. Den 65 tommer store skjermen har også Nvidia Shield innebygget, som kommer med en bunke strømmeapper og -tjenester. I tillegg er også Google Assistant på plass.

På undersiden av skjermen sitter det for øvrig en matchende lydplanke.

Skjermen er utstyrt med tre HDMI 2.0, én DisplayPort, to USB og to ekstra USB for lading. Den har også HDMI ARC, SPDIF-ut og vanlig 3,5 mm-kontakt.

Ikke overraskende koster det å være kar med Omen X Emperium. I USA er den veiledende prisen 5.000 dollar, noe som indikerer at den her på berget vil koste 50.000 kroner. Vi venter uansett på offisiell norsk pris.

Acer og Asus er to andre produsenter som jobber med gigantiske spillskjermer, men produktene er fremdeles ikke klare for lansering.

HP går for Quantum Dot

Omen X Emperium er ikke den eneste skjermen HP viser frem under CES-messen. De har også med seg Pavilion 27 Quantum Dot-skjerm, den også med HDR-støtte. HP sier at den 27 tommer store skjermen leverer mer levende farger og et skarpere bilde på det som de omtaler som en skjerm med «kinokvalitet».

HP Pavilion 27 Quantum Dot.
HP Pavilion 27 Quantum Dot. Vis mer

Oppløsningen er på 2560 x 1440 piksler ved 60 Hz, mens responstiden varierer mellom 5 og 14 millisekunder. Har du et kompatibelt AMD Radeon-grafikkort kan du også dra nytte av AMD Freesync for et glatt bilde.

Pavilion 27 Quantum Dot har én HDMI, én USB-C, én DisplayPort 1.4 og to USB 3.0.

Lanseringen er satt til mars og prisen vil ligge på 400 dollar, noe som indikerer en utsalgspris på 4.000 kroner i Norge.

Toppmodell får OLED-skjerm

HP har også med seg annet snadder i bagasjen til Las Vegas. Blant annet en ny utgave av Spectre x360 på 15 tommer med OLED-panel med HDR-støtte. Selskapet har så langt hverken sagt noe om skjermoppløsning eller HDR-standard.

HP Spectre x360 med OLED-panel. Den kommer til å bli dyr.
HP Spectre x360 med OLED-panel. Den kommer til å bli dyr. Vis mer

Dog er det kjent at skjermen har et kontrastforhold på 100.000:1 og dekker 100 prosent av DCI-P3 fargespekteret. Dette er faktisk første gang at 15-tommeren har OLED-panel.

Denne utgaven av Spectre x360 15 er utstyrt med en Intel Core i7-prosessor (åttende generasjon), 512 GB SSD-lagring og 16 GB arbeidsminne.

PC-produsenten har så langt ikke sagt noe om pris, men den blir neppe rimelig. Lanseringen er satt til mars i USA.

Les alle nyhetene fra CES 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer