Dette er ikke et miniatyrbilde

Morsom nettjeneste "faker" miniatyrbilder.

Teknikken "Tilt-shift" gjør at vanlige bilder ser ut som miniatyrer. Foto: Jenni Douglas, Creative Common
Teknikken "Tilt-shift" gjør at vanlige bilder ser ut som miniatyrer. Foto: Jenni Douglas, Creative Common Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort fortalt er tilt-shift-fotografering en teknikk der man bruker store blenderåpninger og forflytter fokusfeltet.

Effekten blir blant annet at bilder får et svært begrenset fokusområde og fremstår som miniatyrbilder. Du kan lese mer om tilt-shift-fotografering på Wikipedia.

Å gjøre dette krever spesielle tilt-shift-objektiver, men det finnes teknikker du kan bruke i Photoshop for å oppnå den samme effekten. Da velger du en del av bildet som skal være i fokus, mens du gjør resten uskarpt.

Les også: Ditt ansikt - mange muligheter

Nettstedet tiltshiftmaker.com lar deg laste opp et vilkårlig bilde, velge hvor fokus skal ligge og hvor stor blenderåpning du vil simulere. Grensesnittet ser slik ut:

Du kan trykke "preview" for å få en liten forhåndsvisning, selv om bildet ikke kommer helt til sin rett før du trykker på "get full size". Da får du en lenke du kan trykke på for å laste ned hele bildet.

Her er vårt bilde i litt større format:

Tjenesten støtter bilder opp til 4MB i størrelse, så det kan være at du må krympe bildet du har lyst til å teste ut før du laster det opp. Det kan du gjøre i Photoshop via image->resize image, eller med et annet bildeprogram, f.eks. Faststone image viewer eller Paint Shop Pro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer