Dette er nytt i OS X Mavericks

Her er alt du trenger å vite om Apples nyeste operativsystem.

NUMMER TI: Apple fortsetter trenden med å hente ting fra iOS i det som er den tiende utgaven av OS X. Foto: PlaceIt/Kirsti Østvang
NUMMER TI: Apple fortsetter trenden med å hente ting fra iOS i det som er den tiende utgaven av OS X. Foto: PlaceIt/Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datamaskinen er visst ikke helt død likevel. Ikke mange dagene etter at Microsoft slipper Windows 8.1, er Apple klar med nyeste versjon av OS X.

Det nye Mac-operativsystemet, også kjent som OS X Mavericks, representerer en ny retning for Apple, ettersom de nå har valgt å slippe oppdateringen helt gratis.

Selskapet slapp minibomben under lanseringen av de nye iPad-ene.

Man kan spekulere i hvorfor Mac-produsenten velger å ikke lenger ta betalt for ny programvare, men målet er garantert å få så mange som mulig til å oppgradere.

SAMLESIDE:

MacIngen radikale endringer

Kort oppsummert er Mavericks en trygg, men solid oppdatering. Over 200 nye funksjoner, skryter Apple av, men vi vanlige dødelige vil neppe legge merke til alle sammen.

Vi får ingen total overhaling av brukergrensesnittet som i iOS 7, men Apple gjør likevel synlige endringer flere steder. I bruk er det heller ikke så annerledes, selv om det er en del nye funksjoner, også for avanserte brukere.

Hvis du ikke ser nøye etter, kunne du sikkert brukt en Mac med Mavericks og ikke lagt merke til at det var et nytt operativsystem. La oss derfor gjennomgå noen av de viktigste nyhetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer