Best i test bærbar PC 2018

Dette er PC-ene som er best i test i år

Vi trekker frem våre favoritter.

EN AV VINNERNE: Microsoft Surface Book II vinner i klassen for hybrid-PC-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EN AV VINNERNE: Microsoft Surface Book II vinner i klassen for hybrid-PC-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Med få uker igjen av året, er statusen at vi har testet en rekke PC-er i ulike prisklasser, egenskaper og utforminger dette året. 2018 viste seg å være et minst like spennende PC-år som fjoråret, og vi har blant annet fått ny MacBook Air og Mac mini, mens HP har lovet å gjenoppfinne PC-en med lanseringen av HP Folio.

Sistnevnte har vi akkurat testet, mens Mac mini-testen må du smøre deg med tålmodighet for å lese. Den kommer her på Dinside rett over nyttår.

I år har vi delt ut to seksere til bærbare PC-er. Den første som fikk det, var Dell XPS 13 som vi omtalte i følgende ordelag: «Årets utgave av den svært kompakte 13,3-tommeren har blitt bedre på nesten alle punkter», mens Huawei fikk sin andre sekser på to år med MateBook X Pro.

Årets beste PC-er

Tradisjonelt har det vært høsten som har vært den mest interessante sett med PC-øyne. Det skyldes som oftest at nye modeller blir introdusert under IFA-messen i Berlin i månedsskiftet august/september, og så blir de tilgjengelig noen måneder senere.

Men i 2018 var det mange spennende PC-lanseringer på sommeren. Blant annet to av årets aller beste bærbare, nemlig Apple MacBook Pro og nevnte Huawei MateBook X Pro. Helt på starten av året testet vi for øvrig Microsoft Surface Book 2, mens denne høsten har vi sett på enheter som Huawei MateBook D med AMD-prosessor, Lenovo Yoga C930 og en trio med spillmaskiner.

Ettersom vi snart legger dette året bak oss, er det på tide å kåre årets beste bærbare PC-er. I år som i fjor har vi valgt tre modeller i tre ulike kategorier, og vi begynner med den som ble best i test.

Best i test 2018: Huawei MateBook X Pro

Huawei har fått alvor kommet seg inn i PC-bransjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Huawei har fått alvor kommet seg inn i PC-bransjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

Som nevnt over, har vi gitt terningkast seks til to PC-er, men ettersom vi kun kan velge én som årets beste, blir det MateBook X Pro. Huawei vant også tilsvarende kategori i fjor med MateBook X.

Dette er PC-ene som er best i test i år

Det kinesiske selskapet er relativt ferske i PC-bransjen, men har gjort seg bemerket på rekordtid. Av det Huawei har levert så langt, er det liten tvil om at de kan bli en større spiller i PC-markedet.

Vi konkluderte følgende om MateBook X Pro:

«Huawei har fulgt opp det fine arbeidet de gjorde med Matebook X, og Pro-utgaven lever absolutt opp til navnet sitt. Dette er en maskin som oser kvalitet fra innerst til ytterst - og som leverer godt på alle testkriteriene.

Vi elsker skjermen og bredde-høydeforholdet på 3:2, og lever godt med at ytelsen er bittelitt lavere enn på de raskeste - så lenge gevinsten er mye mindre vifteaktivitet.»

Les hele testen.

Beste hybrid 2018: Microsoft Surface Book 2

Microsoft Surface Book 2 er en av de råeste PC-ene på markedet. Etter vår mening, er det den beste hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Microsoft Surface Book 2 er en av de råeste PC-ene på markedet. Etter vår mening, er det den beste hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

Microsoft gav Windows-produsentene et spark bak da de i 2012 revolusjonerte PC-bransjen med lanseringen av de første Surface-enhetene. Surface RT og Surface Pro var kanskje ikke fantastiske fra dag én, men de fikk i hvert fall de andre produsentene til å forsøke seg på nye produktkategorier.

Dette er PC-ene som er best i test i år

Seks år senere er det fremdeles mye spennende som skjer i PC-bransjen, og Surface Book 2 er blant de mest unike enhetene og vi kan ikke gjøre annet til å kåre den til vinner i kategorien årets hybrid-PC 2018.

Dette er PC-en for dem som ikke har noe grense på budsjettet. Vi trillet terningen til en femmer og konkluderte:

«Microsoft Surface Book 2 er en forrykende maskin, og er sannsynligvis den aller kraftigste og helt klart blant de beste 2-i-1 PC-en på markedet i skrivende stund, både hva gjelder utforming, skjermkvalitet, ytelse og ikke minst batteritid», men la samtidig at prisen kan skremme vannet av de fleste.

Les hele testen.

Beste PC-kjøp 2018: Acer Swift 3

Acer Swift 3 er et av årets beste PC-kjøp. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Acer Swift 3 er et av årets beste PC-kjøp. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer

I denne kategorien har vi sett på bærbare PC-er til under 10.000 kroner. Dessverre har vi ikke fått sett på mange modeller i denne prisklassen i år, men vi kommer tilbake med en kjøpeguide som omhandler rimeligere PC-er.

De tre PC-ene som stikker seg ut i denne kategorien, er Huawei MateBook D, Lenovo Yoga 730 og Acer Swift 3 – to av disse med AMD-prosessor. Valget falt på Acer Swift 3 hvor det eneste betydelige minuset var litt svakere batteritid enn vi hadde ønsket, men med dette trikset ble det litt bedre.

Acer Swift 3 fikk terningkast 5, og vi konkluderte:

Dette er PC-ene som er best i test i år

«Med unntak av en batteritid som ligger et stykke bak det vi hadde håpet på, er det mye å like ved den første Ryzen-baserte PC-en vi har testet. Den byr på meget god ytelse, ikke minst grafikkytelsen imponerte oss, den har rikelig med lagringsplass, en god skjerm, godt med tilkoblinger, og innpakningen virker å være i god kvalitet.

PC-en har en prislapp på rundt 10.000 kroner. Det kan virke mye, men ikke når vi tar alt i betraktning. Dette gjør at vi er optimistiske på AMDs vegne, og håper å se mange spennende Ryzen-baserte PC-er i tiden som kommer.»

Les hele testen.

Flere anbefalinger

De modellene som var innom Dinsides testbenk i år, holdt jevnt sett ganske høy kvalitet og det var mange som fikk terningkast fire eller fem. MacBook Pro og Lenovo Yoga C930 var to av årets beste bærbare PC-er, mens MateBook D fra Huawei viser at AMD for alvor blir å regne med i dette segmentet.

Ellers kan vi anbefale Acer Swift 5 og Apple MacBook Air.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer