Årets spilltips til PC, Switch, PlayStation 4 og Xbox One

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Det er ikke bare Fortnite som gjelder.

ÅRETS SPILLTIPS: Det kan være vanskelig å finne riktig spill, og da kan gavekort være en vel så bra løsning. Foto: Pexels
ÅRETS SPILLTIPS: Det kan være vanskelig å finne riktig spill, og da kan gavekort være en vel så bra løsning. Foto: Pexels Vis mer
Publisert

Spill er i vinden som aldri før og personer av begge kjønn og i alle aldre koser seg med alt fra «Fortnite» og «FIFA» til «The Sims» og «Super Mario Party».

2018 går mot slutten, og vi kan snart legge bak oss et ganske innholdsrikt år sett med TV-spilløyne. Nevnte «Fortnite» har stjålet mange av overskriftene, men det har i tillegg vært drøssevis med gode spillopplevelser å velge mellom.

Det betyr at det kan være litt vanskelig å lete seg frem i spilljungelen på jakt etter det perfekte spillet, enten det er et man ønsker seg selv, eller skal gi bort til en person som er glad i å tilbringe tiden med en spillkonsoll eller - PC.

Under har vi samlet en et utvalg spill vi tror vi slå bra an i vinter og som man bør ha med i vurderingen når man skal ut på handletur. Vi kan også anbefale å kjøpe/gi bort et digitalt gavekort. Disse får man kjøpt til PC og i spillbutikker som Xbox Store og PlayStation Store.

Årets spillanbefalinger

Red Dead Redemption 2.

Til: PlayStation 4 og Xbox One.
PEGI-merking: 18 år.

Ikke overraskende starter vi med «Red Dead Redemption 2», et spill som er stort på flere måter, som ut ifra anmeldelsene å dømme ligger godt an til å bli blant årets spill, om ikke det beste. Western-tittelen kommer hele åtte år etter det forrige i serien, men det er definitivt verdt ventetiden, skal vi tro anmeldelsene fra spillpressen.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

«Red Dead Redemption 2» kan på mange måter sammenliknes med «Grand Theft Auto», som lages av samme selskap, ved at det er en åpen verden der man mer eller mindre kan gjøre det man har lyst til. Førstnevnte er selvsagt satt til en helt annen tidsepoke enn GTA, og her er det den ville vesten som gjelder. Spillet kan trygt anbefales, men merk at den anbefalte aldersgrensen er 18 år.

Til Fortnite-spilleren:

Tilgjengelig på: PC, Android, iOS, Switch, PlayStation 4 og Xbox One.
PEGI-merking: 12 år.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Er dette årets mest spilte spill? Mye mulig. «Fortnite» har tatt helt av i 2018 og har nærmest månedlig satt nye spillerrekorder, og det er få tegn som tyder på at interessen begynner å avta.

«Fortnite» er gratis å spille og er tilgjengelig på plattformer som PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, iOS og Android, så man kan trygt si at det er lett tilgjengelig, og er for så vidt ikke et spill man kan gi bort i gave.

I stedet kan man kjøpe pakker med spillets valuta, V Bucks. Disse kan brukes til å kjøpe ting i spillet for tilpasning av karakteren, hangglideren og hakken. V Bucks kjøpes digitalt.

Til hele familien:

Super Mario Party
Tilgjengelig på: Nintendo Switch.
PEGI-merking: 3 år.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Switch er inne i sitt andre år og er i ferd med å bygge opp et respektabelt spillbibliotek. Party-spillet «Super Mario Party» tilbyr mye moro for egentlig folk i alle aldre, og er definitivt verdt å være på utkikk etter.

Kanskje mer interessant er «Super Smash Bros. Ultimate» (PEGI 12 år) som lanseres i starten av desember. For første gang er serien, som samler en haug med kjente karakterer fra Nintendos spillunivers, tilgjengelig på Nintendo Switch og er for mange høstens høydepunkt. Det er alltid farlig å anbefale et spill som ikke er tilgjengelig ennå, men historien tatt i betraktning, blir «Super Smash Bros. Ultimate» et solid spill.

Begge spillene er eksklusivt tilgjengelig på Nintendo Switch.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Til den bilfrelste:

Forza Horizon 4.
Tilgjengelig på: Windows 10 og Xbox One.
PEGI-merking: 3 år.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

«Forza Horizon»-serien til Microsoft har virkelig tatt av og er blitt bortskjemt med god kritikk fra spillere verden rundt. Det fjerde tilskuddet i serien kom relativt nylig og i denne versjonen tar «Forza»-festivalen turen til Storbritannia.

Spillet er like fartsfylt som de foregående og byr på en kjøreopplevelse som overgår konkurrentene i denne sjangeren. En av de største nyhetene i år, er dynamiske årstider ved at spillverdenen bytter mellom vår, sommer, høst og vinter fra uke til uke. Grafikken er også enestående og har man en Xbox One X og en 4K-TV eller en kraftig PC, vil man virkelig kunne oppleve Edinburgh i Skottland på sitt beste.

Tilgjengelig på : Windows 10 og Xbox One.

Til fotballgutten - eller jenta:

Football Manager 2018 / Fifa 19

Tilgjengelig på: PC, Switch, PlayStation 4 og Xbox One.
PEGI-merking: 3 år.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Like sikkert at det blir jul hvert år, lanserer det et nytt spill i «FIFA»-serien hver høst. I slutten av september kom «FIFA 19» og det ligger godt an til å bli blant favorittene denne høsten.

Hvis man heller foretrekker å trene et lag fremfor å styre hver enkelt spiller, er «Football Manager 2019» et bedre valg. Manager-spillet holder det gående, og en av årets nyheter er introduksjonen av videodømmingen VAR, som bør by på noen interessante og omstridte avgjørelser.

Tilgjengelig på: PC.
PEGI-merking: 3 år.

Årets PlayStation 4-spill:

Tilgjengelig på: PlayStation 4.
PEGI-merking: 16 år.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Enten du er glad i «Spider-Man» eller ei, er det en fryd å kaste seg fra skyskraper til skyskraper i det virtuelle New York i dette eksklusive spillet til PlayStation 4. Spillet har høstet god kritikk fra flere hold og er et av de beste spillene til Sony-konsollen i år.

«God of War» må også nevnes som et av årets spill til PlayStation 4, og har nok fått enda bedre kritikk totalt sett enn Peter Parker i skikkelsen til «Spider-Man», men sistnevnte appellerer nok til flere aldersgrupper. «God of War» har nemlig en anbefalt aldersgrense på 18 år, noe som skyldes en god del vold og stygg språkbruk.

Tilgjengelig på: PlayStation 4.
PEGI-merking: 18 år.

Skytespillbautaene:

Call of Duty: Black Ops 4 og Battlefield V.
Tilgjengelig på: PC, PlayStation 4 og Xbox One.
PEGI-merking: 18 år.

Vi må heller ikke glemme de nye spillene i skytespillseriene «Battlefield» og «Call of Duty» som er store på hver sin måte. I «Battlefield V» er fokuset lagarbeid og store slag, mens man i «Call of Duty: Black Ops 4» spiller i litt høyere tempo på mindre kart.

Dette er spillene du trygt kan legge under treet

Felles for begge er at de for første gang inneholder den populære «Battle Royale»-spillmodusen som er blitt en slager i «Fortnite». Merk deg at «Battlefield V» ikke får modusen før senere.

Hvilke spill har du planer om å spille i julen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer