Dette er ulovlig å dele på Facebook, Instagram, Twitter, YouTube og Snapchat

Advokat har gått gjennom vilkårene til sosiale medier. Facebook forbyr nakenhet, men nevner ikke svindel.

IKKE LOV: Facebooks vilkår spesifiserer at nakenhet ikke er lov å dele. Andre sosiale medier er mer uklare. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / NTB SCANPIX
IKKE LOV: Facebooks vilkår spesifiserer at nakenhet ikke er lov å dele. Andre sosiale medier er mer uklare. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Innlegget er hentet med tillatelse fra Teknologirett.no)

Etter Facebooks sletting av bildet av den nakne «napalmjenta» under Vietnamkrigen, har det blitt mye snakk om hva det er lov å dele på sosiale medier og om de knebler folks rett til å ytre seg gjennom sine vilkår. Det er noe ulikt hva som er lov og ikke på de ulike sosiale medier.

Her er en oversikt over hva som er forbudt etter vilkårene til de ulike sosiale medier.

Merk at innhold kan også være forbudt etter lovgivning i det landet innholdet er tilgjengelig, og i Norge er det straffeloven, markedsføringsloven, personopplysningsloven og åndsverksloven som setter de klareste grensene for hva som er tillatt å dele på sosiale medier.

I de feltene hvor det ikke er tatt inn noe, så betyr det at det sosiale mediets vilkår ikke omtaler det konkrete punktet klart. Det kan allikevel være bestemmelser i vilkårene som omfatter punktet, uten at det er klart dekket.

* Å publisere bilder av personer uten de er klar over det eller har godkjent bildene er også forbudt etter åndsverksloven § 45c, se mer i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer