Dette er virkelig bra

Publisert

Låse farger

Et problem i mange populære grafikkprogrammer, er at du ofte risikerer å miste bestemte farger når du endrer fargepaletten i en GIF-fil. Dette betyr ofte at det blir kanter mellom bilder hvor det egentlig skulle vært myk overgang.

Fireworks 2 lar deg enkelt låse bestemte farger. Du kan låse så mange farger du vil, og i paletten vises det klart hvilke farger som er låst. Dermed kan du fritt begynne å eksperimentere med færre farger (som gir mindre filstørrelse).

Søk i grafikken

Arbeidsfiler i Fireworks lagres slik at arbeidsfiler lar alle deler være selvstendige objekter. Dermed kan tekst, farger og grafikk behandles for seg, uten at du berører andre objekter i samme bilde. Fireworks 2 har en søk/erstatt-funksjon som gir deg mulighet til å endre for eksempel skrifttypen du har brukt i all den grafikken som du selv velger ut.

Vi testet søkefunksjonene i Fireworks, hvor vi hadde laget til å en samling grafikk med tekst. Vi valgte ut de endringene vi ønsket å foreta, og klikket deretter på de filene på harddisken som skulle endres.

Prosessen gikk uten problemer, og selv om vi måtte prøve oss litt frem før vi fikk det ordentlig til, var det ganske lett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer