Dette er Windows 10X

I år kommer det et nytt operativsystem fra Microsoft, som er beregnet på en helt ny type enheter.

SURFACE NEO: Program Manager i Microsoft, Carmen Zlateff, viser frem Surface Neo og Windows 10X i oktober 2019. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Scanpix
SURFACE NEO: Program Manager i Microsoft, Carmen Zlateff, viser frem Surface Neo og Windows 10X i oktober 2019. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Microsoft i fjor høst avduket de nye Surface-enhetene, avslørte de også Surface Duo og Neo samt en ny utgave av Windows 10, kalt Windows 10X, som i første omgang er beregnet på enheter med to skjermer.

Dette er med andre ord ikke en versjon av Windows som plutselig blir installert på PC-en din. Windows 10 og Windows 10X vil leve side om side.

Foruten en kort demonstrasjon av hvordan Windows 10X vil fungere på enheter som Surface Neo, har ikke Microsoft avslørt spesielt mange detaljer om det kommende operativsystemet, men tidligere denne måneden ble en emulator, som gjør at utviklerne kan teste appene sine i Windows 10X, tilgjengelig.

Lanseringen av emulatoren gjør at vi nå vet mer om Windows 10X, hvordan det fungerer og hvordan det ser ut.

Windows 10X

Akkurat som Windows 10, har Windows 10X en startmeny, men her blir den kalt Launcher. Den store forskjellen er at Microsoft har byttet ut de dynamiske flisene, som ble introdusert med Windows Phone 7 og i Windows 8, med appikoner, og at startmenyen er delt inn i tre deler.

Øverst finner du en søkelinje der du kan søke på Internett og etter innhold på enheten din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer