Dette får du i pakken

Den nye klienten SuSE Linux 9 har mye programvare og forenkler overgangen for nye brukere.

Dette får du i pakken
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske Linux-distributøren SuSE melder at deres klient SuSE Linux 9 for Intel-kompatible PCer er tilgjengelig i tre ulike utgaver. "Personal" koster 49,95 euro, "Professional" koster 89,95 euro, mens "Professional for AMD64" (altså Athlon 64) koster 119,95 euro.

Inntrykket man får etter å ha gjennomgått forhåndsomtalen, er at denne Linux-klienten utgjør et kraftig skritt framover. SuSE ser ut til å tilby noe som kan gi vanlige PC-brukere både lyst og anledning til å velge bort Microsoft, samtidig som avanserte brukere også får dekket sine behov. Støtten til bærbare PC-er er kraftig forbedret.

En viktig teknisk egenskap er støtte til filsystemet NTFS, altså Windows-filsystemet. Det innebærer en rekke fordeler. Det gjør det mulig å repartisjonere Windows-disken i det man installerer Linux, slik at man lettere får plass til begge systemene. Repartisjoneringen forenkler også en gradvis overgang fra Windows til Linux. Ikke bare kan man bytte til Windows etter behov, man kan også kjøre Windows-emulering (Wine er inkludert) og aksessere filer og applikasjoner i Windows-partisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer