Dette får du ikke se i Windows 7

Aladdin, Bat Signal og over 400 andre konsepter ble forkastet underveis i utviklingen.

Dette får du ikke se i Windows 7
Publisert
Sist oppdatert

Windows 7 nærmer seg sluttfasen i utviklingsprosessen, og selv om det meste ser ut til å ha gått riktigere for seg denne gangen sett i forhold til Windows Vista, har ikke veien mot målet alltid vært like enkel og rett fram. Haugevis av konsepter har blitt prøvd ut, og langt flere har blitt forkastet enn implementert.

Det er sjelden vi får et ordentlig innblikk i utviklingsarbeidet fram mot et nytt operativsystem, men nå har Microsoft lettet på sløret og vist noen av funksjonene og grensesnittene som har blitt testet og forkastet underveis.

Les også: Står Microsoft selv bak alle Windows 7-lekkasjene?

Dette forsvant i papirkurven

En av dem funksjonene ble kalt Aladdin, som etter en del uttesten endte som Aero Shake. Ved å bevege musepekeren fort horisontalt over et delvis skjult vindu, ville det dukke opp foran de andre. Aero Shake lar deg derimot klikke og holde i tittellinjen til et vindu, og med samme musebevegelse minimeres alle de andre. Dette likte brukerpanelet bedre, og dermed forsvant Aladdin i papirkurven.

Et annet eksempel er Bat Signal. Ved å bevege musepekeren over et ikon på startlinjen, ble vinduet forhåndsvist eller projisert, slik du ser i bildet over. Stilig kanskje, men brukerpanelet meldte tilbake om at det ble et irritasjonsmoment alle gangene de tilfeldigvis plasserte musepekeren over et ikon uten hensikt. Senere ble det jobbet mer med saken, og Aero Peek ble løsningen Microsoft valgte å gå for; miniatyr-versjoner over ikonene, og full forhåndsvisning først når man beveger musepekeren over miniatyrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer