Facebook:

Dette gjør du når profilen din går bananas

Spyr du ut spam og svindel på Facebook? Her er grepene du må ta.

OOPS: Det er fort gjort å gjøre en tabbe på Facebook slik at profilen din spyr ut innlegg som dette. Foto: Pål Joakim Pollen. Foto: NTB. Reporter: Christian Wehus Vis mer
Publisert

Av og til hender det seg at man trykker på noe man ikke burde ha trykket på. Det skjer titt og ofte på Facebook også, og historiene er mange om «Facebook-virus» (som strengt tatt ikke er virus), som plutselig blusser opp i stor skala.

Forleden postet en av mine Facebook-venner plutselig ut en rekke innlegg som slå slik ut:

Og så videre. Totalt var det snakk om 6-7 innlegg som ble postet i løpet av ett minutt eller så; alle varianter av samme tema - at du angivelig kan gå inn på en nettside for å se hvem som har sett på Facebook-profilen din.

I hvert innlegg ble snaue 100 venner tagget, så selv fikk jeg også opp et varsel om at jeg var tagget i ett av innleggene.

Hvorfor skjer det?

Grunnen til at dette skjer, er at uvedkommende har fått tilgang til Facebook-kontoen din. I dette tilfellet handler det som regel om at man har bitt på kroken selv og trykket på en lignende lenke som noen andre har postet.

Når man trykker på en slik lenke skjer følgende: Først får man beskjed om at for eksempel 32 personer har sett på Facebook-profilen din:

Det pirrer selvsagt nysgjerrigheten, og når man trykker på «åpne listen»-knappen får man opp et innloggingsvindu som er så og si identisk med Facebooks eget innloggingsvindu:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer