WindowTop legger programvinduer øverst

Dette gratisprogrammet fikser noe som burde vært på plass i Windows 10

Endelig kan du bestemme at et hvilket som helst programvindu skal ligge over de andre.

ALLTID ØVERST: Med WindowTop kan du blant annet låse et programvindu til å ligge øverst. Men gratisprogrammet har også andre, fiffige funksjoner. Skjermdump: Dinside
ALLTID ØVERST: Med WindowTop kan du blant annet låse et programvindu til å ligge øverst. Men gratisprogrammet har også andre, fiffige funksjoner. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 10 får stadig ny funksjonalitet, gjennom flere store oppdateringer. I vår fikk vi Creator's Update, og i høst kommer det jaggu enda en stor oppdatering - som inneholder en rekke nyheter.

Men av en eller annen grunn mangler Windows fortsatt muligheten til å låse app-vinduer til alltid å ligge over de andre vinduene. Dette er en helt vanlig funksjon i mange andre operativsystemer, og er svært nyttig.

Det kan være at du vil se en video i et vindu over Word-dokumentet ditt, også når du skriver - eller vil ha kalkulatoren eller filbehandleren alltid tilgjengelig, uansett hvor mange vinduer du har åpne.

Gratisløsningen

Heldigvis finnes det løsninger på de fleste utfordringer, også denne. Gratisprogrammet WindowTop er vår favoritt. Når du kjører programmet, vil du se et pilsymbol når du beveger musepekeren mot toppen av et app- eller programvindu. Klikker du på symbolet, vil du få tre eller fire valg:

  • Du kan trykke på Set Top, for at nettopp dette programvinduet skal legge seg øverst av alle de andre og bli værende der.
  • Du kan trykke på Opacity og dra i glidebryteren for å bestemme hvor gjennomsiktig vinduet skal være (nyttig hvis du har det liggende over et dokument du jobber med, for eksempel.
  • Du kan trykke på Shrink Window for å lage en miniatyr av programvinduet (virker ikke på de nye Windows 10-appene)
  • Du kan trykke på Set Dark for å invertere fargene og gjøre hvit bakgrunn til svart for å spare øynene dine.

Krever ikke installasjon

Det beste av alt er at WindowTop er gratis, og du behøver ikke en gang installere det. Bare dobbelklikk på .exe-filen, og du er i gang. Programmet fungerer i Windows 7 og nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra Windowtop.info.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer