KOMMENTAR:

– Dette henger jo ikke på greip lenger, Apple?

Mye rart på kryss og tvers av produktene.

ULIKE PORTER: Nye iPhone kan ikke lades i nye Macbook Pro med mindre du kjøper en ekstra kabel. Montasje: Apple/Pål Joakim Pollen
ULIKE PORTER: Nye iPhone kan ikke lades i nye Macbook Pro med mindre du kjøper en ekstra kabel. Montasje: Apple/Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag lanserte Apple tre nye Macbook Pro-maskiner; en av dem litt rimeligere, med enklere maskinvare og uten den nye Touch Bar-skjermen, som nå har blitt en erstatning for funksjonstastene på de gjeveste modellene.

For bare en måneds tid siden kom det nye iPhone 7-telefoner, som vi tok ganske hardt når det gjaldt den fraværende lydutgangen. 3,5mm-utgangen (den «vanlige» lydutgangen) er nemlig blitt fjernet, og brukerne står da igjen med to valg: Bluetooth eller Lightning-baserte hodetelefoner.

Fra testen:… vil du kjøre kablet på iPhone 7, er du nødt til å bruke Lightning-porten. Den er det bare Apple som bruker. Kjøper du deg et par dyre hodetelefoner med Lightning-kabel, kommer du med andre ord neppe til å bytte telefonmerke neste gang.

Fraværet av 3,5mm-porten kunne ha vært lettere å svelge om Apple hadde brukt USB-C-standarden, som er kompatibel på tvers av flere produsenter.

Skjønt – jeg hadde forventet at de nye Macbook Pro-maskinene også ville få Lightning-utgang, slik at de dyre hodetelefonene du kjøpte til iPhone også ville fungere på Mac. Men den gang ei – Lightning-porten er ikke å finne på de nye Macbook Pro-maskinene. Det er derimot 3,5mm-utgangen, ironisk nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer