Dette kameraet tar 3D-bilder

Fujifilm med nok en spektakulær kameranyhet

Dette kameraet tar 3D-bilder
Publisert
Sist oppdatert

Stadig dukker det opp nye kameraer som tøyer grensene for hva vi tidligere har trodd var mulig, og Fujifilm er blant de mest offensive for tiden. Tidligere denne uken skrev vi om de nye modellene med kraftig zoom, nå dukker det opp et enda mer oppsiktsvekkende kamera FinePix Real 3D W1 - med to objektiver og to 10,1 megapiksels CCD-brikker.

Fletter sammen

Poenget med doblingen er å ta to bilder samtidig, og flette disse sammen til ett bilde, ved å bruke Fujifilms "Real Photo Processor 3D".

Skjermen på baksiden er 2,8 tommer stor, og kan vise bildene med 3D-effekt. Også videoer kan tas opp med 3D-effekt, i følge Fujifilm.

3D-skjerm

Det er imidlertid ikke mulig å vise filmer og bilder med 3D-effekt på vanlige PC-skjermer. Derfor har Fujifilm også lansert en digital fotoramme som gjør nettopp det. Den bærer Real 3D V1 picture viewer, og kjøpes separat.

Hvis du ikke er så opptatt av tredimensjonale bilder og video, kan du likevel dra nytte av alle fordelene med to kameralinser. Du kan for eksempel ta to bilder samtidig av samme motiv, ett med full vidvinkel og ett med full tele. Å slå sammen to bilder med forskjellige innstillinger kan også skape bilder med større dybdefølelse, i følge Fujifilm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer