Dette kan bli din neste PC

KOMMENTAR: Eneste sannsynlige utviklingen, mener DinSides dataredaktør.

Tenk deg at PC-en din bare var et skall med skjerm, batteri og tastatur, og at mobilen var selve kjernen med prosessor, minne, programmer, trådløse tilkoblinger og naturligvis også pekeplate - som enkelt dokkes til skallet. Den virkeligheten kan være nærmere enn du tror. NB! Husk at du leste om det på DinSide først :) Foto: Apple/DinSide
Tenk deg at PC-en din bare var et skall med skjerm, batteri og tastatur, og at mobilen var selve kjernen med prosessor, minne, programmer, trådløse tilkoblinger og naturligvis også pekeplate - som enkelt dokkes til skallet. Den virkeligheten kan være nærmere enn du tror. NB! Husk at du leste om det på DinSide først :) Foto: Apple/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan umulig ha unngått å legge merke til det. Etter at smartmobilene dukket opp for noen år siden har utviklingen på området gått i en rasende fart, og ført til at stadig flere av oppgavene som tidligere var låst til PC-en, nå like godt utføres på mobilen, fra hvor som helst.

Samtidig har har tradisjonelle datamaskiner krympet, både fysisk og i salgstall. Nesten alle PC-er som selges i 2013 er bærbare, og selv om du skulle sverge til stasjonært kan de aller fleste klare seg med en kompakt Mac Mini, Acer Revo eller tilsvarende - eller ganske enkelt gå for en PC som har alt innebygd i skjermen.

Som en sidekategori finner vi nettbrettet, men de færreste av oss klarer oss med bare én av delene. Den største utfordringen knyttet til dette er håndtering av flere enheter, og få dem til å snakke sammen og dele data. Filer kan riktig nok lagres i nettskyen og synkroniseres på tvers av dingser, men bruken av slike løsninger krever en viss teknisk forståelse, tilstrekkelig båndbredde, og i mange tilfeller koster de også penger.

På sikt vil dette ikke lenger være noe problem. Nye mobiler har gjerne skjermer på 5 tommer med samme oppløsning som monitoren du har på pulten din, og er kraftige nok til å kjøre tradisjonelle desktop-programmer - bare det blir lagt til rette for det. Det er bare et spørsmål om tid før det kommer til å skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer