Dette kan bli Facebooks nye «misliker»-knapp

Den berømte liker-tommelen får snart selskap av emojier.

TESTER NY FUNKSJON: Snart kan disse knappene dukke opp på Facebook-innlegg.  Foto: FACEBOOK
TESTER NY FUNKSJON: Snart kan disse knappene dukke opp på Facebook-innlegg. Foto: FACEBOOK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Måten vi «liker» ting på Facebook kan være i ferd med å endre seg.

Engadget kan nå avsløre at allerede i morgen begynner nettsamfunnet å teste ut en ny funksjon kalt Reactions, som vil la deg uttrykke flere ulike type følelser utover den gode, gamle liker-knappen.

Siden liker-knappen ble introdusert i 2009, har flere etterlyst et motsvar, da det ikke er alltid det passer seg å like noe, for eksempel når noen kunngjør et dødsfall eller andre triste nyheter.

LES OGSÅ: Slik bruker du de nye Snapchat-effektene

Si det med emojier

Ifølge Engadget vil de nye reaksjonene bestå av knapper som viser et hjerte, latter, et lurt smil, sjokk, tårer og sinne i tillegg til den vanlige liker-knappen.

Til å begynne med er det kun brukere i Irland og Spania som får prøve de nye knappene. Når de dukker opp i andre regioner er foreløpig uvisst.

Kontroversiell endring

Det var i midten av september at Facebook-sjef Mark Zuckerberg bekreftet at de var på gang med et alternativ til liker-knappen.

Siden har debatten rundt den kommende funksjonen versert. Ifølge Dagbladet er en av bekymringene at det kan bli et middel for mobbing.

LES OGSÅ: Hva skjer når du kommer borti like-knappen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer