Dette kan du bruke en stue-PC til

Du trenger ikke Sonos, Blu-ray-spiller, Apple TV og spillkonsoller. Alt du trenger er en stue-PC.

SMART: Får du lov av eventuelle samboere, er det lite som slår en god, gammel PC koblet til TV-en. Med et trådløst tastatur med innebygget styreflate og 720p-oppløsning på PC-en er det ingen problem å styre hva det skulle være. PC-en er forøvrig her mellom TV-en og forsterkeren, men kan selvfølgelig skjules bedre for de som måtte ønske det. Vi har såpass mange andre dingser (til tross for at vi egentlig ikke trenger dem lenger) at det vanskelig lar seg gjøre... Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SMART: Får du lov av eventuelle samboere, er det lite som slår en god, gammel PC koblet til TV-en. Med et trådløst tastatur med innebygget styreflate og 720p-oppløsning på PC-en er det ingen problem å styre hva det skulle være. PC-en er forøvrig her mellom TV-en og forsterkeren, men kan selvfølgelig skjules bedre for de som måtte ønske det. Vi har såpass mange andre dingser (til tross for at vi egentlig ikke trenger dem lenger) at det vanskelig lar seg gjøre... Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker dingser. Det er en av grunnene til at nettsiden du leser nå eksisterer.

Dermed har mange hjem en haug bokser rundt TV-ene sine. Bokser som gjerne gjør én bestemt ting hver, for eksempel spille musikk, lese Blu-ray-filmer eller vise bilder på TV-en.

Men alle boksene er i prinsippet det samme: Små PC-er. Så vil du spare penger og plass, kan du heller kjøpe noe annet: En skikkelig PC.

Det finnes mange små, støyfrie PC-er som er spesialbygget til stuen din. De kalles ofte medie-PC-er, stue-PC-er eller bare et mediesenter. Kobler du denne mot TV-en og stereoanlegget, får du en kraftpakke som kan brukes til det aller meste.

Apple har også en fin stue-Mac: Test av Mac Mini

Du risikerer å miste noe brukervennlighet, men får til gjengjeld en frihet til å gjøre akkurat det du selv vil. Her er ti ting du lett kan bytte ut med en PC ved siden av TV-en.

1. Mediespiller

Mange kjøper mediespillere for å kunne løse en rekke problemer i én boks. For eksempel spille musikk, leie filmer og se på personlig innhold. Men boksene har ofte store begrensninger, og kan slett ikke brukes til alt, når alt kommer til alt. En PC, derimot, kan uten problemer spille av alt: Gratisinnhold fra nettsteder som Youtube, personlig bilder og video du har lagret lokalt og filmleie fra nettsteder som Headweb. Og så videre. Dessuten får du en nettleser som faktisk fungerer, i motsetning til det mediespillere ofte har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer