Modern Standby

Dette kan føre til at PC-en din overopphetes

Windows 10-modus, som holder enheten din aktiv i hvilemodus, kan tappe laptopen for batteri.

MODERN STANDBY: Dell XPS 15 (7590) er en av PC-ene Notebookcheck har registrert betydelig økt strømforbruk på. Foto: Dell
MODERN STANDBY: Dell XPS 15 (7590) er en av PC-ene Notebookcheck har registrert betydelig økt strømforbruk på. Foto: Dell Vis mer
Publisert

Har du en nyere PC kan du risikere at den overopphetes mens den er i hvilemodus. Nettstedet Notebookcheck har gjort oppdagelser som viser at tre modeller fra Dell, Asus og Lenovo kan bli over 50 grader varme på utsiden og at enhetene tappes for batteri.

Det gjelder PC-ene;

  • Asus ZenBook 15
  • Dell XPS 15 7590
  • Lenovo IdeaPad S740 15

Det mest alvorlige tilfellet har Notebookcheck registrerte med sistnevnte, der strømforbruket ble målt til 27,4 watt med skjermen lukket og enheten i hvilemodus. Vanligvis ligger strømforbruket på PC-er i hvilemodus på rundt 2 watt.

I tillegg viser nettstedet til flere nettfora der brukere klager over økt strømforbruk i hvilemodus.

Strømmodus er problemet

Årsaken ser ut til å ligge i Microsofts Modern Standby-modus, som er en videreutvikling av Connected Standby i Windows 8.1. I Modern Standby, altså i hvilemodus, er bakgrunnsaktiviteter som systemoppdateringer og nedlastinger aktive, men det øker PC-ens strømforbruk.

Notebookchecks undersøkelser viser dog at enheten blir veldig varm selv etter å ha installert ventende oppdateringer og deaktivert WiFi.

Du kan undersøke om PC-en din har Modern Standby på følgende måte:

  • Åpne startmenyen
  • Skriv CMD og trykk på Ledetekst
  • Skriv «powercfg/a» og trykk Enter

Her får du opp hvilke strømmodier som støttes av PC-en. Hvis «S0 Low Power Idle» er tilgjengelig, har PC-en din Modern Standby.

På denne PC-en er ikke Modern Standby tilgjengelig.
På denne PC-en er ikke Modern Standby tilgjengelig. Vis mer

Enn så lenge finnes det ikke en offisiell måte å omgå dette problemet, et alternativ er å slå av PC-en i stedet for å velge hvilemodus, men Microsoft forteller til nettstedet Laptop Mag at de undersøker saken.

«Microsoft jobber med våre enhetspartnere for å undersøke de rapporterte problemene og vi jobber sammen for å adressere det så fort som mulig», heter det i uttalelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer