Synkende minnepriser

Dette kan gi billigere datamaskiner

Minneprisene er historisk lave - og dermed er det duket for å få mer for pengene i databutikken.

EDELT METALL: Minnebrikker til PC har vært kostbare i lang tid. Det siste året har imidlertid prisene stupt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EDELT METALL: Minnebrikker til PC har vært kostbare i lang tid. Det siste året har imidlertid prisene stupt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Hvis du har fulgt med på PC-fronten de siste par årene, vil du muligens ha lagt merke på at det har blitt mer og mer vanlig at modeller i budsjettklassen har vært utstyrt med 4 GB arbeidsminne (RAM), der det tidligere har vært vanlig med det dobbelte.

Halverte minnemengden i budsjettklassen

Årsaken er enkel: Minneprisene har i lang tid vært svært høye, og for å holde prisene nede, har mange produsenter falt for fristelsen å halvere minnemengden, viser blant annet våre egne gjennomganger av PC-tilbud.

Dette i seg selv behøver ikke å være dramatisk rent bruksmessig, spesielt ikke hvis du har enkle PC-behov. Men så snart du bruker maskinen til tyngre oppgaver, som spilling og kjøring av mange programmer samtidig, kan en slik reduksjon lett bli en stor flaskehals for ytelsen.

Nedgang over hele linja

Det siste året har imidlertid minneprisene gått kraftig ned. Det gjelder stort sett alle typer PC-minne, ifølge PCPartPicker.com, som lager prisstatistikker på PC-deler over tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer