CES 2020:

Dette kan være fremtidens TV

MicroLED-teknologien har gjort store sprang siden sist vi så den, og TV-ene kan skilte med enorm lysstyrke, dynamikk og et bilde som blåser oss nesten av banen.

HELT RÅTT: Snart kan du kjøpe en TV og bygge den ut ved behov. Denne dekker hele veggen! Video: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS, DINSIDE: De store TV-produsentene jobber iherdig med å forbedre TV-bildet. Samsung har for eksempel videreutviklet LCD-teknikken med sine QLED-TV-er, mens LG fortsetter å lage stadig bedre TV-er basert på OLED-paneler.

Forskjellene i bildekvalitet blir stadig mindre mellom de to løsningene, men nå seiler det opp et alternativ som mange spår vil være framtiden for TV-er - kanskje spesielt de store formatene: MicroLED.

Mange fordeler

Både Samsung, LG og flere andre TV-produsenter har eksperimentert i flere år med slike TV-er. Under årets CES-messe i Las Vegas vises fram flere microLED-TV-er enn noen gang, så dette er helt klart noe som satses på, foreløpig med Samsung i førersetet.

Kanskje ikke så rart, for disse TV-ene har noen klare fordeler, ikke minst at de er modulære.

Det betyr at det er enkelt å lage TV-er i alle fasonger og størrelser, fordi man bygger dem etter byggekloss-prinsippet, i motsetning til ferdig definerte panelstørrelser for konvensjonelle TV-er. Hver modul har piksler helt ut i kantene, slik at det ikke blir noen synlig overgang når flere moduler settes sammen til én TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer