Sabrina

Dette kan være neste Chromecast

Og denne gangen – med fjernkontroll.

NY ENHET: Google står på trappene med en ny og mer avansert Chromecast-enhet. Foto: XDA Developers
NY ENHET: Google står på trappene med en ny og mer avansert Chromecast-enhet. Foto: XDA Developers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lekkede bilder XDA Developers har fått kloa i, avslører Googles neste dings som kan puttes i TV-en. Dette blir da trolig oppfølgeren til Chromecast Ultra, som kom for drøye tre år siden, og som har kodenavnet «Sabrina» hos Google.

Med Android TV

Denne gangen ser det ut til at Chromecast får en kraftig oppgradering. Alle Chromecast-enheter som har vært sluppet til nå har nemlig kun vært «passive» enheter, i den forstand at avspilling alltid må initieres fra en mobiltelefon, nettbrett eller PC ved å «caste» innholdet til Chromecast-enheten.

NYTT GRENSESNITT: Dette skal være grensesnittet på Sabrina, som sannsynligvis også vil finne veien til andre Android TV-enheter. Nå er fokuset mer på innhold enn apper. Foto: XDA Developers
NYTT GRENSESNITT: Dette skal være grensesnittet på Sabrina, som sannsynligvis også vil finne veien til andre Android TV-enheter. Nå er fokuset mer på innhold enn apper. Foto: XDA Developers Vis mer

Ifølge ryktene kommer nemlig Sabrina-enheten med Android TV om bord, altså Googles TV-operativsystem, som du blant annet også finner i Nvidia Shield TV, Xiaomi Mi Box og på enkelte TV-apparater som bruker Android TV som operativsystem.

Dermed kan du også spille av innhold direkte på TV, uten å at det nødvendigvis må sendes fra en annen enhet.

FJERNKONTROLL: Dette ser ut til å være fjernkontrollen som følger med når du kjøper den neste Chromecast-enheten, som kanskje får et helt annet navn. Foto: XDA Developers
FJERNKONTROLL: Dette ser ut til å være fjernkontrollen som følger med når du kjøper den neste Chromecast-enheten, som kanskje får et helt annet navn. Foto: XDA Developers Vis mer

Med fjernkontroll

Bildet over viser at Sabrina-enheten denne gangen kommer med fjernkontroll, som i stor grad kan minne om den som fulgte med Googles Daydream View-hodesett, men med flere knapper.

Vis mer

Her ser vi blant annet knapper for å aktivere Googles taleassistent, samt en egen stjerneknapp som sannsynligvis brukes for å merke favoritter. På toppen er nok piltastene til navigasjon, og det kan godt tenkes at du her kan dra fingeren rundt i sirkel, iPod-style, som i så fall forklarer hvorfor det bare er én volumknapp på fjernkontrollen.

TV-GUIDE: YouTube TV, som ikke er lansert i Norge, skal også være på plass, med tilhørende TV-guide. Foto: XDA Developers
TV-GUIDE: YouTube TV, som ikke er lansert i Norge, skal også være på plass, med tilhørende TV-guide. Foto: XDA Developers Vis mer

Sabrina ser også ut til å få støtte for Googles TV-tjeneste, YouTube TV, som ikke er lansert i Norge ennå, men som da gir deg vanlige TV-kanaler og tilhørende tv-guide-funksjonalitet.

Hva gjelder navngivning av det nye produktet, regner XDA Developers med at produktet vil ligge under Nest-paraplyen, siden alle nyere hjemmeprodukter fra Google nå ligger under Nest-merkevaren, et selskap Google kjøpte opp i 2014.

Her vises et varsel om at noen ringer på. Foto: XDA Developers
Her vises et varsel om at noen ringer på. Foto: XDA Developers Vis mer

Nøyaktig pris og lanseringsdato er ikke kjent, men eksperter XDA Developers har snakket med, antyder at de regner med en pris på rundt 80 dollar, eller da bittelitt over det Chromecast Ultra koster i dag.

Med andre ord vil dette produktet være en nærliggende konkurrent til Apples populære Apple TV, men da med Android ombord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer