Sabrina

Dette kan være neste Chromecast

Og denne gangen – med fjernkontroll.

NY ENHET: Google står på trappene med en ny og mer avansert Chromecast-enhet. Foto: XDA Developers
NY ENHET: Google står på trappene med en ny og mer avansert Chromecast-enhet. Foto: XDA Developers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lekkede bilder XDA Developers har fått kloa i, avslører Googles neste dings som kan puttes i TV-en. Dette blir da trolig oppfølgeren til Chromecast Ultra, som kom for drøye tre år siden, og som har kodenavnet «Sabrina» hos Google.

Med Android TV

Denne gangen ser det ut til at Chromecast får en kraftig oppgradering. Alle Chromecast-enheter som har vært sluppet til nå har nemlig kun vært «passive» enheter, i den forstand at avspilling alltid må initieres fra en mobiltelefon, nettbrett eller PC ved å «caste» innholdet til Chromecast-enheten.

Ifølge ryktene kommer nemlig Sabrina-enheten med Android TV om bord, altså Googles TV-operativsystem, som du blant annet også finner i Nvidia Shield TV, Xiaomi Mi Box og på enkelte TV-apparater som bruker Android TV som operativsystem.

Dermed kan du også spille av innhold direkte på TV, uten å at det nødvendigvis må sendes fra en annen enhet.

Med fjernkontroll

Bildet over viser at Sabrina-enheten denne gangen kommer med fjernkontroll, som i stor grad kan minne om den som fulgte med Googles Daydream View-hodesett, men med flere knapper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.