Dette lanserte Apple i kveld

iTunes 8 og nye iPoder.

Dette lanserte Apple i kveld
Publisert
Sist oppdatert

Som vanlig svirrer ryktene i forkant av en Apple-pressekonferanse, og i kveld norsk tid står Steve Jobs igjen på scenen med noen nyheter han skal vise frem til resten av verden.

Pressekonferansen har han tradisjonen tro kalt "Let's rock".

Oppdatert:
Det var iTunes og iPod som fikk alt fokuset i kveld. Ryktene om iTunes 8 viste seg å være sanne, der den største nyheten var den nye Genius-funksjonen som setter sammen spillelister automatisk og anbefaler deg musikk i forhold til hva du hører på, noe a la Pandora og Last.fm. I tillegg kommer et såkalt "grid view", som skal gjøre brukeropplevelsen langt bedre.

Ryktene om en abonnementstjeneste for å høre musikk viste seg derimot ikke å stemme.

De lekkede bildene av iPod Nano viste seg å stemme 100%. Denne spilleren kommer i 8 og 16GB-versjoner og alle regnbuens farger:

Dette lanserte Apple i kveld


Spilleren blir den tynneste iPoden noensinne og har også fått Genius-funksjonen innbakt. En morsom funksjon er også at du kan hoppe til en tilfeldig sang ved å riste på enheten (vi får håpe de har tenkt på at mange jogger med denne). Skjermen har blitt større uten at oppløsningen har økt, og brukergrensesnittet er oppgradert. Dessuten er den nå mulig å bruke som stemmeopptaker.

Prisen for 16GB-versjonen blir $199 ved lansering (drøye tusenlappen).

iPod Touch er også oppgradert. Den har blitt tynnere, fått høyttaler og integrert Nike+iPod, som vi testet i denne artikkelen. På siden har den fått volumjustering, og også her er Genius-funksjonaliteten implementert.

(Under er den opprinnelige artikkelen med ryktene for kveldens lansering)

Ny iPod Nano

Den nye iPod Nanoen er ganske bankers - det har versert bilder av den nye designen rundt på nettet i ukesvis, og gjenglemte Nano-etuier har bare forsterket ryktene.

Dette lanserte Apple i kveld


Videre er det også spekulert i store endringer på iPod-rekken - det vil sannsynligvis henge sammen med den andre store nyheten; iTunes 8.0.

Abonnementstjeneste i iTunes?

iTunes 8.0 vil nemlig være den største nyheten som avdukes i kveld, skal vi tro ryktene. Det er snakk om helt ny funksjonalitet døpt Genius, og vi kan ikke annet enn å tro at dette betyr musikkanbefalinger ut fra musikken du liker, på samme måte som musikktjenesten Last.fm.

>> Les også: Last.fm - nettets beste musikktjeneste

Vi tviler imidlertid på at iTunes skal integreres med eksisterende tjenester - dette markedet har nok Apple lyst til å ha grep på selv, og derfor er det stor grunn til å tro at iTunes nå vil inkludere en eller annen form for abonnementstjeneste der du (sannsynligvis mot et beløp pr måned) kan høre all musikken du vil.

I så fall er det naturlig å tro at dette også vil gjelde fremtidige iPod-modeller, slik at du via trådløst nett fritt kan høre på musikk hvis du har et abonnement.

I følge ryktene skal iTunes også få en oppgradering med et nytt "grid view" (som et supplement til listevisning av musikken) og en ny visualieringsmotor som ser ut til å bli ganske pen.

>> Les også: Slik får du mest ut av iTunes

iPhone/iPod Touch 2.1

Muligens blir også softwaren på iPod Touch og iPod oppdateres; forhåpentligvis med push-tjeneste slik at applikasjoner kan avbryte andre dersom det er en oppdatering (for eksempel lynmeldingstjenester), og kanskje er vi heldige og får klipp-og-lim-funksjon, som Apple merkelig nok ikke har støtte for ennå.

Det spekuleres også i om prisene vil kuttes enda et hakk i forhold til dagens modeller og at Apple TV oppgraderes til å inneholde en blu-ray-spiller, trådløst nettverk, støtte for iPhone som fjernkontroll og bedre integrering med nettvideotjenester.

Her ser du videoen Kevin Rose publiserte på YouTube i midten av august:

Kilder: Kevin Rose, Wired, CNN Money

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer