Apple AirPods 3

Dette lanserte Apple

Nyhetene mange har venta på.

MACBOOK PRO: Apple lanserer nye MacBooker med HDMI, SD-kortleser, MagSafe og sine egne kraftige brikkesett. Foto: Apple
MACBOOK PRO: Apple lanserer nye MacBooker med HDMI, SD-kortleser, MagSafe og sine egne kraftige brikkesett. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under gårsdagens Unleashed-lansering introduserte Apple to nye MacBook Pro-maskiner og øreproppene AirPods 3.

Det har vært knyttet store forventninger til høstens Mac-lansering og i forkant har det versert rykter om at Apple svarer på pro-brukernes ønske om flere kontakter, SD-kortleser, HDMI og MagSafe.

Både MacBook Pro 14" og MacBook Pro 16" tommer er utstyrt med tre Thunderbolt 4-kontakter, én HDMI-kontakt, SD-kortleser og MagSafe 3, som Apple kaller den nye, magnetiske ladeporten.

Du kan også lade med en USB-C-lader dersom du foretrekker det.

Legg merke til kamerahakket på nye MacBook Pro 14 og MacBook Pro 16. Foto: Apple
Legg merke til kamerahakket på nye MacBook Pro 14 og MacBook Pro 16. Foto: Apple Vis mer

MacBook Pro 14"

Den nye 14-tommeren, hvis skjerm faktisk er 14,2 tommer, har en interessant design med forholdsvis smal ramme rundt skjermen, men samtidig også en busslomme på midten øverst, slik som nyere iPhoner.

I busslomma, eller kamerahakket om du vil, sitter det et kamera som kan filme i 1080p, men interessant nok har ikke Apple integrert Face ID-sensorer, slik at du fortsatt ikke kan logge på med ansiktet ditt på en MacBook. Dog har den støtte for Touch ID.

Skjermen har en oppløsning på 3024 x 1964 piksler, men høydepunktet er nok at det denne gangen er snakk om et Mini LED-panel med støtte for 120 Hz ProMotion, som iPhone 13 Pro og Pro Max, samt at den har en lysstyrke på inntil 1600 (!) nits.

De nye MacBook Pro-ene har både SD-kortleser og HDMI-utgang. Foto: Apple
De nye MacBook Pro-ene har både SD-kortleser og HDMI-utgang. Foto: Apple Vis mer

14-tommeren kan konfigureres med de nye Apple-brikkene M1 Pro eller M1 Max – det ble altså ingen «M1X» – der hovedforskjellen er at M1 Max har flere grafikkprosessorkjerner – 14 og 16 mot 24 og 32 kjerner – enn M1 Pro. Begge har ti prosessorkjerner.

Ifølge Apple har M1 Pro opptil 70 prosent raskere CPU-ytelse enn M1-brikke og 1,7 ganger høyere GPU-ytelse sammenliknet med den nyeste 8-kjernersbrikka for bærbare PC-er. Brikka med 16 kjerner er enda kraftigere, og Apple hevder den er dobbelt så rask som M1.

Ytelsen til M1 Max skal være enda råere med inntil 4 ganger grafikkytelsen til nevnte M1.

Prisen starter på 23 490 kroner, og leveres da med M1 Pro-brikke, 16 GB minne og 512 GB SSD-lagring. Ønsker du M1 Max-brikka, er startprisen på 34 490 kroner, og da får du i tillegg 32 GB minne og en kraftigere lader på 96 watt.

MacBook Pro 14 kan utstyres med inntil 64 GB minne og hele 8 TB SSD-lagring.

MacBook Pro 16

Den nye 16-tommeren (16,2") har de samme egenskapene som MacBook Pro 14, bare i et større format – ja, med kamerahakk i skjermen og et kamera som kan filme i 1080p – og er kanskje den mest etterlengtede MacBooken siden MacBook Pro 16 fra 2019.

Ifølge Apple kan nykommeren skilte med en batteritid på 21 timer med videoavspilling, noe som skal være rekord for en Apple-laptop. I tillegg har den støtte for hurtiglading med MagSafe 3 og leveres med en lader på 140 watt som tar batteriet fra 0 til 50 prosent på 30 minutter.

MagSafe-lading er tilbake. Foto: Apple
MagSafe-lading er tilbake. Foto: Apple Vis mer

MacBook Pro 16 starter på 29 490 kroner, og leveres med 16 GB minne og 512 GB SSD-lagring. Ønsker du en dobling av både minne og lagring, er prisen 41 990 kroner.

Både MacBook Pro 14 og 16 kommer i fargene sølv og stellargrå.

AirPods 3

Apple lanserte også en ny versjon av de veldig populære AirPods-proppene, AirPods 3. Her er designen ny og likner mer på AirPods Pro-utgaven, der stilkene er blitt noe kortere.

Det er uansett fortsatt snakk om hardplast i et «én størrelse passer alle»-format, som også innebærer at det ikke er snakk om noe støydemping, hverken passiv eller aktiv, siden de ligger utenpå øregangen.

AirPods 3 har en design som likner mer på AirPods Pro. Foto: Apple
AirPods 3 har en design som likner mer på AirPods Pro. Foto: Apple Vis mer

AirPods 3 kommer for øvrig med tre kjekke nyheter: de er vann- og støvbestandige, har bedre batteritid (6 timer og 30 totalt med strøm fra ladeetuiet) og har støtte for 3D-lyd, Spatial Audio, og Dolby Atmos. De har med andre ord samme sporingsteknologi som AirPods Pro og AirPods Max, som endrer lydbildet når du vrir på hodet.

En kjærkommen nyhet er dessuten at de kan spores via Hvor er?-appen, en mulighet bare Airpods Pro og Airpods Max har hatt til nå.

AirPods 3 koster 1990 kroner og blir tilgjengelig neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer