Spill til PC og konsoll

Dette må du vite før du kjøper spill i gave

Slik finner du frem i spilljungelen.

SPILL: Det er ikke alltid like lett å kjøpe riktig spill. Foto: Pål Joakim Pollen.
SPILL: Det er ikke alltid like lett å kjøpe riktig spill. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert

Det er flere ting å forholde seg til når du skal kjøp spill eller en spill-PC eller -konsoll i gave til jul. Hvis du skal gi bort et spill, må du huske på å velge riktig plattform. Skal du gi bort en PC må du tenke på ting som om PC-en er kraftig nok til å kjøre de spillene mottakeren ønsker.

I denne guiden skal vi forklare hvordan du finner ut hvilke spill som kan spilles på hvilke plattformer, om PC-en du eller mottakeren har, er kraftig nok til å drive spillene og hva du bør vite om kompatibilitet når du kjøper spill til en med konsoll.

PC-spilleren

Et naturlig sted å start er PC-plattformen. PC-spillingen er i vinden som aldri før, og det er nok mange små og store som ønsker seg spillrelaterte ting til jul. Benytt gjerne anledningen til å lese våre samletester av spill-PC-er og spillhodesett.

Hvis du skal gi bort et spill, er det viktig å finne ut om PC-en er kraftig nok til å kjøre spillet du planlegger å kjøpe. Den enkleste måten å sjekke det på, er å bruke tjenesten «Can You Run It?», som er nettsted der man kan undersøke om en PC er kraftig nok.

Slik sjekker man det:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer