Dette mener vi

Ingen tvil om at Linux - mot alle odds vil mange si, blir et hetere og hetere alternativ til Windows på skrivebordet.

Publisert
Sist oppdatert

SuSE Linux 9.0 er etter vår mening den aller enkleste Linux-distribusjonen å installere. Så sant du har maskinvare som er kompatibel, kan installasjonen gjøres av nær sagt hvem som helst.

Brukergrensesnittet i den spesialsydde KDE-vindushåndtereren er lekker, og kan minne litt om MacOS X.

Den usedvanlig store programpakken inneholder det meste av Open Source-applikasjoner som er verdt å installere. Vi har pr dags dato kun installert ett program utenom, nettleseren Opera.

Utfordringen for SuSE og de andre distribusjone er selvsagt å kapre Windows-brukere. Derfor må disse brukerne kjenne seg raskt igjen, og kunne arbeide mer eller mindre på samme måte som i Windows. Det kommer seg, men det er fortsatt et stykke igjen før dette er en realitet.

Installasjon av programmer er et eksempel; det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal installere programmer som for eksempel lastes ned fra nettet; det kan være flere metoder.

Et annet eksempel er montering av disker og andre enheter som plugges i PCen, for eksempel via USB-porten. Her er Windows-brukerne ordentlig bortskjemte med at produktene popper opp og installeres ofte automatisk. Det må bli like enkelt i Linux.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer