Dette ønsker vi oss i Windows 8

Og noen av ønskene vil helt sikkert bli oppfylt, ifølge ryktene.

Vil skjermbildet i Windows 8 kunne skaleres som på en iPad? Det håper vi på. Foto: DinSide
Vil skjermbildet i Windows 8 kunne skaleres som på en iPad? Det håper vi på. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men altså: Rykter er rykter, og foran enhver lansering som det er knyttet stor interesse til, vil de alltid florere. Neste Windows-versjon er i så måte intet unntak, spesielt ikke etter at Microsoft ser ut til å ha gjort mye riktig med Windows 7.

Noen rykter er imidlertid mer sannsynlige enn andre, og at Windows 8-teamet allerede er kommet langt i planleggingen er hevet over enhver tvil. Kanskje ser operativsystemet dagens lys allerede i løpet av neste år.

Med utgangspunkt i ryktene og våre egne ønsker, har vi laget en liste som tar for seg noen av forandringer vi tror ville ha løftet operativsystemet mange hakk - og gjøre det bedre egnet for en digital hverdag som er i rivende utvikling.

1. Mindre plasskrevende

Vi går nå inn i en ny æra hva angår PC-lagring. Stadig flere PC-er kommer med SSD istedet for harddisk, og det betyr vanvittig ytelse, men også begrenset plass. Windows har vokst seg ekstremt stor siden XP, og Microsoft bør gjeninnføre tilpasset/minimum installasjon, der moduler du ikke trenger enkelt kan velges bort. Dermed blir det mer plass til brukerfiler og programmer. Det spekuleres i at dette er noe Microsoft allerede har tenkt på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer